neděle 15. ledna 2017

Vůbec není jednoduché se dobrat skutečných pohnutek.

Ten týden jsem nad sebou přemýšlela, jak dlouho ne.
Co když mám galerii jen kvůli image? A pokud ne, proč se galerii víc nevěnuju?








13 komentářů:

Unknown řekl(a)...

:) rozhodně nepůsobíte jako "pózerka"

Lenka Hložková řekl(a)...

Možná,že to je někdy dobré si probrat myšlenky,ale na mě tak nepůsobíš.
Spíš obdivuju tvou všestranost a galerie je přece i zázemí,rozhodně k tobě patří.Lenka

Anonymní řekl(a)...

Jistě, že máš galerii kvůli sobě: protože máš ráda ten svět kolem galerie, lidi s galerií spojené, ráda se setkáš s umělci ale i normálními lidmi, ráda lidem předáš kus sebe na workshopech, výstavách apod. Zkrátka i toto je tvůj svět, kdyby ti to nic nepřinášelo, tak to neděláš. A já ti děkuji za to, že děláš Havířov známější a krásnější :-). Bohužel má den jen 24 hodin a tak ne na všechny aktivity člověku zbývá dostatek času. Hezký den, Hanka

Anonymní řekl(a)...

Lepší mít kvůli image galerii než děti :)). Dobrat se skutečných pohnutek je kumšt, což o to, ale z toho, co píšete, vyznívá, že Vás to ba! (Zajímalo by mě, co to hledání podstaty nastartovalo!)

Hezký klidný den ať už s nalezením pravdy, nebo ne :).

Veronika

Soňa Malinová řekl(a)...


Nastartovalo mě obecné rozjímání, do čeho má smysl dávat svůj čas. Třeba do dětí...to je jasné, že to smysl má. Do odpočinku taky. Ale pak je fůra činností, které se dělat můžou,ale pokud se nedělají , nic zásadního se nestane. 7 let jsem vedla mateřské cenrum při práci a kdybych to mohal vzít zpět, tak ho dělám jen 3 roky. Nechci udělat stejnou chybu.Pravda je, že mi galerie přináší spoustu radosti.

Anonymní řekl(a)...

Mne už pri tej zváračke došlo, že keby ste zvárali Soňa, aj tak by ste neboli žena-šachťor, ale stále by ste to boli Vy, všestranná (víla)...

Vlaďka řekl(a)...

Galerie kvůli image? Zdá se, že jste někde "v sobě" ( nebo shůry, každý člověk tomu říká jinak) sebrala mnoho víry a odvahy. Připojila vytrvalost, trpělivost a k tomu všemu ten všestranný talent a zázrak je tady. Pro mne žijete své sny a jejich realizací obohacujete sama sebe i ostatní. I pro mne jste velkou inspirací, ač jsem ze zcela jiného oboru a se zcela jinými talenty. Bůh Vám žehnej. Vlaďka

Anonymní řekl(a)...

...nevím, mně to připadá nesmírně těžké rozvážit a "klasifikovat", analyzovat, co všechno cítím (a proč) v tom koktejlu emocí, postojů, priorit, spontánních pocitů, trvalých pocitů, jejich příčin a souvislostí... které se pojí k nějaké činnosti (preferenci). skoro ztráta času! :) Smysl... A image. U většiny věcí asi vnímáme jako hodnotu to, že to nějak resonuje se skupinou lidí, kterých si vážíme a něco s nimi tím způsobem sdílíme. Třeba já miluju věci od Klause Haapaniemiho. Brože. Polštáře. Talíře. Ty lišky!!! Přesně cítím sebe, někdo MNĚ vyjádřil, jo! V barvách, liniích, je to tam. Slastně cítím to pra - spojení se svým dětstvím, NĚČÍM. A chci jeho lišku na krk. Chci lišku - Klause, protože vím, že něco má nějak podobně, jako já, jako když dávný lovec snědl srdce zvířete, aby do něj přešla jeho síla a energie. A možná o tohle propojení nám jde. Napojíme se na kus espritu, životního elánu. Příběhu.

Image. Jestli Vás to baví a přináší Vám to radost, tak o tom vůbec nepřemýšlejte.

Veronika

Soňa Malinová řekl(a)...

Musela jsem si , Veroniko , vygooglit Klause Haapaniemiho. Jsem hrozný vidlák. A musím říct, že video prezentující novou kolekci, mě úplně dostalo, i přesto že se vyhýbám jakokoliv zdobnosti.

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji všem za zajímavé náhledy na věc.

Anonymní řekl(a)...

Soňo, lidí kteří mimo velká města se snaží nějakým způsobem prezentovat umění je minimum.
Obecně upadla v této republice kultura všeho jako taková a já jsem ráda, že lidi jako Vy jsou, a snaží se ukazovat umění ve všech možných polohách. A pochybovat je normální, je vidět, že přemýšlíte a není Vám to jedno.
Nedávno jsem se rozčílila, když syn donesl z výtvarky na základní škole(druhý stupeň) trojku, myslím že z perokresby ovoce. To jsem prostě nedokázala pochopit, jak můžou takhle blbě známkovat něco tak kreativního a neuchopitelného a individuálního, jako je výtvarka na ZŠ. Kdyby byl na nějaké umělecké škole, tak to beru, ale tohle je mimo moje chápání. Jak každý z nás jinak chodí, tančí, píše, mluví atd.,tak i jinak kreslí. Jsem přesvědčená o tom, že všichni umíme nějak malovat a kreslit a je to o tom učiteli, aby to vysvětlil a podpořil,protože zájem o kulturu je třeba pěstovat, ukazovat a vést už od malička.
Tak to prosím nevzdávejte, jste Hvězda :):)!
Hezký večer všem :)
Katka z Km

Anonymní řekl(a)...

Cítím to tak, že od určitého věku by člověk moc neměl přemýšlet nad tím, jestli mu to, co dělá, dává nějaký smysl, ale měl by se řídit svým srdcem...dělá mi to, co dělám, radost? Naplňuje mě to? Ano x Ne. A podle toho pak konat dál. Lidé jako Vy, Soňo, musí být. Se slovem "image" nemáte vůbec nic společného.

Unknown řekl(a)...

tory burch shoes
vans shoes
cheap jordans
mulberry outlet
lululemon outlet
coach outlet online coach factory outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
toms shoes
fitflops outlet
20170216lck