čtvrtek 19. listopadu 2015

Instalace- začínáme

Na vysvědčení mu zatím vychází 4 čtverky( ráno mi při snídani vysvětloval principy kvantové fyziky a pokus s kočkou, takže to zas tak hrozné s ním nebude), ale umí s pilou, vrtačkou a když mu na papír načrtnu plánek, postaví mi cokoliv. Nejdřív obrovský modul na lampy( fotku dám zítra)  a pak pokojíčky. Domů jsme přijeli sedření jak broci.





8 komentářů:

Všednodennosti řekl(a)...

Pokud je manuálně zručný, v té hlavě něco má! A neztratí se, v životě. Ty "4" to je rozjezd, bude líp určitě. Hlavně že je zlatý a šikovný a pomáhá bez řečí(pubertáckých) a rád své mamce!

Soňa Malinová řekl(a)...

Co se týkà domácích prací, tak to okecá vždycky:)

Veronika řekl(a)...

Jak píše Marcela, v životě se neztratí! Já měla vždycky dobré známky, červený diplom a k čemu mi to dneska je, kdo se mě na to ptá? Takže jsem rozhodnutá známky svých dětí moc neřešit. Synek je teď prvňák, formálně nastoupil předčasně (až v září měl šest), že prý hlava chytrá, a přeje si být řezbář, rybář a dřevorubec ("budu to prý střídat tak po dvou dnech") - a já mu fandím, nepotřebuju mít doma doktora nebo právníka, ať se živí klidně rukama, ať má hlavně zdravej rozum a není nafrněnec.
A Davidovi vzkazuju, že holky letí na kluky, co umí rukama, víc než na kravaťáky v bavoráku s vyhřívanou sedačkou! (aspoň ty rozumný holky) :-)

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s Veronikou, mě můj manžel (VŠ, ekonom) sbalil na to, když mezi řečí prohodil, že v domě u rodičů sám kompletně udělal elekrické rozvody, vysekal a položil kabely, vše zapojil atd. Když jsem mu po čase řekla, čím na mě na prvním rande udělal největší dojem, nevěřil :-). Máte šikovného syna, jistě z velké části po mamince, zdravím Vás, Martina

Anonymní řekl(a)...

Sonička, moja staršia dcéra mala na základke štvorky aj z dejepisu, aj zo slovenčiny, angličtiny atď....už som to spomínala, v predchádzajúcom príspevku, že som dieťa zažívala doma šikovné a múdre,v škole ju nechceli (unikol im malý detail, bola autík...) na známky sme nedbali...
Má to všetko neskutočne šťastný záver, aj keď nedoštudovala históriu, toto leto sa stala sprievodkyňou na hrade a práve nastúpila na zimu v historickom centre mesta do múzea a do archívu,bol to jej sen, lepšie by sa jej nemohol splniť :-)))
A sprevádza suverénne v angličtine, ktorú sa naučila po svojom z filmov Pán prsteňov, Statočné srdce....
Originálne deti sa naučia žiť mimo systému, štruktúry, napokon je to ich údel :-)
Veľmi tvojim prajem !
Všetko dobré :-))))

Pondělí řekl(a)...

Já být mladší, tak Tě chci za tchyni!

Anonymní řekl(a)...

Každý z nás je !naštěstí! dobrý v něčem jiném. Jsem jaderný fyzik (schrödingerovu kočku jsem ale pochopila až ve třeťáku!!) a moc bych si přála umět si ušít sukni. Manžel mé sestry je právník a sestra by si přála, aby si uměl sám ukrojit krajíc chleba. Svět je takto alespoň zábava:-) Petra

Anonymní řekl(a)...

Mám už dvě dospělé děti, vzdělání je potřeba, ale nejnutnější je výchova k samostatnosti a pak znalost angličtiny. Život v cizině pro ně byl tou největší školou. Stýskalo a stýská se mi, ale byla to ta nejlepší věc, co mohly udělat.
Je skvělé, že víte, co Davida baví, v čem je šikovný, to je ohromné plus. Všechno ostatní už bude hlavně na něm. Mějte se krásně.