středa 11. září 2013

Takové ,,malé" zázraky.

Od chvíle, kdy jsme si s Jardou a jeho ženou Zuzkou řekli, že bychom mohli v kavárně něco podniknout, se na nás nabalují další lidi, co by taky rádi něco dělali pro ten zaprděnej Havířov. A jací! 
Silva Štefková( vizuální komunikace na univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně)nám přislíbila vizuál COMPOTU. V pondělí jsme se viděli na živo a můžu téměř s jistotou říct, že jí můžeme zapsat do našeho klubu Spolčení hlupců, protože stejně jako my, dělá věci s nadšením a zadarmo.
Patří mezi ,,malé" zázraky, které v poslední době zažívám. 
Stránky Silvy rozhodně stojí za to projet. Pokud hledáte někoho, kdo Vám stránky rozpohybuje a oživí, tak jste na správné adrese.

S Compotem jsme pořád v přípravné fázi. Rádi bychom dotáhli program na osm pátků dopředu. Určitě dám vědět, až se to spustí.
Včera mi Pavla Richterová poslala nástřel na výtvarné dílny pro rodiny s dětmi. Vybrali jsme zatím dvě témata: kubismus ( Pablo Picasso) a písmo (Eduard Ovčáček). 
Po vzoru galerie města Prahy připravujeme sérii dílen, které děti i dospělé seznámí se současným uměním  hravou formou.Tvorbu malých kubistů budeme zveřejňovat na webech i FB. Na konci roku bychom rádi uspořádali výstavu všech nejlepších děl z výtvarných dílen - ideálně v plnohodnotné galerii. Vernisáž pojmeme hodně netradičně.
( publikování děl na FB, webech + vernisáž mě napadlo během tohohle psaní...to se budou divit:-))

Tak. Jdu spát. Poslední týdny je to jeden velký zátah a ještě pár dní bude.






10 komentářů:

Barbora Grünwaldová řekl(a)...

Ty stránky nemají chybu. A vůbec ... celý projekt vypadá velice slibně. Držím pěsti!

Simsalabim řekl(a)...

drzim pesti!! vytvarnou dilnu jsem diky rosicce poznala nejdriv online a pka jednou nazivo.. skvele a pritom mi to nprislo slozite, jen to chce mit otevrenou mysl a deti to fakt bavilo! no a ted jsme si to zopakli na vystave jana krizka, kde maji taky dilnicku. ja jsem byla nadsena, kiki spokojene natiral ruznymi stetci lepenku.. a obe temata jsou uzasne, ovcacka i kubismus bych hned brala :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ty jsi akční matka!Jsem si jistá, že tohle děti formuje.I když z nich v budoucnu umělci nebudou, udrží si povědomí, že umění do života patří.

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky Barboro.

Unknown řekl(a)...

To zní strašně dobře! Ať se dílo podaří.

Soňa Malinová řekl(a)...

Že jo! Mě to zní taky dobře:-))

Anonymní řekl(a)...

Jsem z Frydku a rada bych zavitala?Je to mozne?Valerie

Soňa Malinová řekl(a)...

Potěšení bude na naší straně. Až to všechno upytlíkujeme, vyvěsíme .

joan řekl(a)...

Soni, já se také hlásím na výtvarné dílny.... to mi tady chybělo, edukace formou zábavy...

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to se budu těšit ještě vice, kdyz uz ted vím, jak fajn lidi tam budou.