úterý 3. července 2012

Těsně vedle

Poprvé a naposledy jsem upozornila na nějaký film jen za základě jména režiséra. Včera jsem se  u Sloního muže docela nudila.
Měla jsem spíše napsat o ,,Muži , který nebyl", který dávali minulý týden. Taky černobílý s titulky, ale  od začátku sedíte u obrazovky jako přikovaní.
Pokud čekáte schéma: nešťastný muž - pak udělá rozhodný krok - buduje čistírnu - splněný sen, tak jste na omylu. Vůbec nejde o čistírnu a už vůbec ne o happy end .
Je to o muži, který i přesto, že lidé kolem něho umírají , chová se, jako by  byl spíše jen pozorovatel. Říkáte si, šmarjajosef , co je to za cynika. A přitom je to jen způsob, jak se rozhodl svůj život přežít. Prostě nebýt.
Žádné emoce, protože jakmile si nějakou emoci připustíte, je s Vámi konec.

Kolik lidí žije, jako by nebyli?
Uvnitř daleko ode všech a ode všeho.Spousta, jen to dobře maskují.







2 komentáře:

OLČA řekl(a)...

:DDDD Soni tak to je vtipné! jak jsme si psaly.. já se taky dívala na Sloního muže a pak jsem se bila do hlavy, že jsem místo toho měla dělat do práce, no a jak píšeš, na Muže, který nebyl jsem se shodou okolností taky dívala a jak řikáš, do poslední chvíle jsem čekala, co z toho bude, tady ten typ lidí - mrtvých brouků je k nesnesení, ale Billy Bob nebyl podle mně ten tutan, spíš jaksi víc nad věcí, nad vším.. zajímavej film

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo.Myslela jsme ne tebe.
Příště už jen o zhlédnutých filmech:-)