neděle 1. července 2012

Dárky

(dárek od kamarádky - okurka z jich skleníku)
Dárky by se měly dávat, jen když opravdu chceme toho druhého obdarovat. Taky bych zakázala kytky a bonboniéry na konci školního roku.
Existuje jedno zlaté pravidlo:,,Co chcete, aby druzí dělali Vám, dělejte i Vy jim" .
Bylo by hezké , kdyby příští rok paní učitelky dostaly spoustu malých dárečků vybraných nebo vyrobených z lásky.

Vyhlašuji boj proti tradičním dárkům a pokud jste letos obdarovali paňučitelku něčím jiným, pochlubte se a inspirujte!







17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak my jsme letos nadělovali paní učitelce poprvé a nakonec jsme nakoupili nějaké dobroty v obchodě s italskými lahůdkami. Domácí omáčku, sicilské olivy, pěkné těstoviny. Soudila jsem podle sebe - mně by takový dárek udělal radost. Když se dřív mohla dávat husa... :-) Příští rok se třeba vybičuju a dodám něco z vlastních zdrojů - třeba domácí bezinkovou šťávu, jahodový džem a pečená rajčata. Co myslíte - je hloupé dávat vlastní výrobky? Jitka

Soňa Malinová řekl(a)...

Výborné dárky, Jitko!Všechno zní skvěle.

Marvael řekl(a)...

My jsme se letos loučili se školkou, tak jsme pro paní učitelky nechali udělat malé fotoknihy převážně s jejich fotografiemi z mimoškolkových akcí, jako je čištění studánek, apod.
Na rozlučkové odpoledne jsme pak nacvičili s dětmi rýmované povídání o školce a personálu, které napsala jedna z maminek. Poslední den školky dostaly paní učitelky a všichni předškoláci sestřihaný krátký film se záznamem a místo kytičky čtyřlístek. Napadaly mě takové dárky, jako moje oblíbené a osvědčené s-lepítka, ale ty jsem nestihla objednat, tak si je nechávám jako případný tip pro paní učitelku na ZŠ pokud bude kreativní tip, který by je ocenil. Jinak mi bylo naší paní ředitelky docela líto, když jsem viděla, jak nese domů náruč plnou řezaných květin všemožných druhů, třeba poukázku na masáž nebo jiný tip relaxace by ocenila jistě víc.

Soňa Malinová řekl(a)...

Marvael: Je za tím vidět spoustu úsilí.Díky za komentář. Jo a na s-lepítka jsem úplně zapomněla.Musím si je zapsat do seznamu dárků na narozeniny.

Lucie Konečná řekl(a)...

Letos jsem měla velkou snahu, ale neumím nic vyrobit rukama, tak jsme darovali peněžní poukázky do DM. Paní učitelka byla nadšená. Ovšem některé děti nepřinesly opět vůbec nic nebo kytku ze supermarketu. Jsou okamžiky, kdy naši paní učitelku vyloženě lituju. U mě na blogu kolem toho byla velká výživná debata. :-)
http://zasetalucie.blogspot.cz/2012/06/kytku-nebo-bonbonieru-aneb-nesetrete-na.html

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
podělili jsme paní učitelky i vychovatelky bio masážním olejem RELAX. Naše absolventka 1. třídy ZŠ vyrobila "Poděkování" - "Paňý učytelko, děkuji že jste mně fšechno tak dobře naučyla".....

Soňa Malinová řekl(a)...

Lucie: super článek a diskuse.Příště se nejdřív podívám co nového u Vás na blogu a rovnou lidem napíšu: přečtěte si u Lucie,jak by konec školního roku měl vypadat.Letos jsem nakoupila řasenky a byl to jediný dárek,který paní učitelky dostaly.
Anonym a poděkování s hrubkami: fakt dobrý, to by jednoho dojalo:-)

Anonymní řekl(a)...

Jsem také zastánce názoru, co sám nerad nečiň druhým.......syn letos absolvolal 1. ročník na gymnáziu, je mu sedmnáct, asi týden před koncem roku jsem se ptala, co paní učitelce třídní, hluboce se zamyslel, koukl na naše kanape, kde jsem měla velkého (asi 30cm) růžovo fialového slona, kterého jsem vyměnila s kamarádkou za nějaké zbytky látek a pravil, hmm, toho slona, ten se jí bude líbit. Paní učitelka dostala slona ovázaného velkou modrou mašlí s cedulkou hezké prázdniny a prý se smála celou hodinu, že toto ještě za svojí karieru opravdu nikdy nedostala .... smála se i celá třída.....evidentně ani puber´táci nemusejí dávat pouze kytku koupenou cestou do školy v Bille :)
Hezký den

Anonymní řekl(a)...

co já bych teď dala za to, mít doma bonboniéru :))))

Soňa Malinová řekl(a)...

..pak nezbývá, než se stát učitelkou :-)

Jitka řekl(a)...

Já jsem natrhala kytičky na zahrádce, syn byl spokojený, paní učitelka již dostává kytičky pravidelně, jednou i s kořeny. Desetiletá dcera paní učitelku moc nemusí, ale po návratu ze školy mi vynadala, že byla jedinná s domácí kytkou.

hanele řekl(a)...

já se jen vážně pozastavila nad květinou, která byla navázána tak do výšky, že se mi skoro nevlezla do kufru auta a potom na ní bylo nastříkáno tolik třpytek, které se nakonec přilepily na mne, že jsem vypadala jako ocucaný celofán... Velmi by mě zajímalo, co řekli paní floristce při zadávání úkolu :) Bonboniéry zůstaly v kabinetě, budou se hodit jako motivace v dalším školním roce ;)
ad ital. lahůdky - takové osvícené rodiče bychom tady taky uvítali!

Maška řekl(a)...

Ja som tento rok nadeľovala svoje prvé vysvedčenia v živote. Pri tom som úplne zabudla, že dostanem kvetiny. A bolo ich veľa... v jednej bolo dokonca pávie pero. Dva darčeky však stoja za spomenutie. Od Viki som dostala kresby, ktoré maľovala ešte v škôlke (mám ich teraz na chladničke) a od Arthura som dostala náramok a niečo na krk. Arthur má skvelý cit pre farby a vkus a ešte sa mi to všetko aj hodilo k šatám. Kúpil to vraj zo svojich peňazí a vybral to sám. A to veľmi potešilo.
No a keďže túto triedu už učiť nebudem, chcela som im aj ja dať niečo, čo sa bude každému hodiť. Vybrala so im knihy, každému inú. Podľa toho, čo ich zaujíma a baví. A rozdala som aj dva špeciálne darčeky.
Mám v triede osobnosť a je to vidieť už teraz, aj keď má iba osem rokov. Bojím sa, že mu niekto pristrihne raz krídla za to aký je. A tak, aby pamätal na to,že sa nemá poddať, dostal odo mňa letiaceho vtáka z kože.

Soňa Malinová řekl(a)...

Hanele by si zasloužila italské lahůdky.
A Maška vypadá, že pro děti dýcha.Moc příspěvek.

Rheesa řekl(a)...

Moje maminka učí a každý rok nenápadně děti "očkuje" tím správným směrem, takže letos byly v převaze čaje a mýdla, zatímco řezané květiny a bonboniéry jsou tak akorát na potěchu;-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ideální by byl wishlist:-)

Michaela řekl(a)...

Prosím, co jsou s-lepítka?