pondělí 5. dubna 2010

Nedělní příloha č.7

K nedělní příloze patří neoddělitelně nedělní siesta u kávy a něčeho sladkého.Holandské vafle - to můžu.K tomu mi muž koupil knihu ,,K jádu ůspěchu" s podtitulem : Jak uspěšně podnikat a neztratit svůj vlastní život. Chtěl tím něco naznačit ??:-)))

Synovče,

v minulém dopise jsem tě zřejmě přechválil. Celý týden se užírám úzkostí, jak to vypadá s Elen a ty se rozepisuješ o petrželi a touze mít schpnosti žen.
Jsem napjatý jako pacient čekající na výsledky biopsie, jako když neplodná hypnoticky zírá na těhotenský test, jako podnikatel na schůzce s berním úřadem.
Ujisti mě, prosím, že vše je v pořádku. Že Elen patří k těm liberálním křesťanům, co ve snaze nevypadat dogmaticky mluví spíše o ,,Něco je nad námi" a ,,Všechny cesty vedou vlastně k Bohu", než o skutečném duchovním světě. Rád bych zase spal klidným spánkem nespravedlivého, ale tato nejistá záležitost mě stále rozrušuje.

Na druhou stranu musím přiznat, že jsem se zaujetím četl analýzu dětství Heleny. Máš pravdu, že Helen je příliš svázána pocitem nezklamat. Nechme ji aspoň , aby kolem sebe vytvářela obraz ženy intelektuálky, která je zároveň schopná dělat doma superservis.. Zkrátka, aby muži kolem ní nabyli dojmu, že se oženili zcela nevhodně a že Helena je ta pravá, která by měla stát po jejich boku. I přes to, že Helenu nikdo z nich nezíská, do jejich života se dostanou pocity zklamání a nejistoty v manželtví, které uzavřeli. Možná, že i Martin by mohl být ochromen představou, že se upsal jen jedné ženě na celý život.

Zmínil jsi téma skutečné odpuštění. Je mi nemilé o tom psát, ale jediný, kdo je schopen skutečně odpustit, je náš Nepřítel. Kdokoliv ho požádá o odpuštění , on odpuští a už nikdy ani slovem ani myšlenkou minulost nepřipomíná.
Mám pocit, že se s spravedlností ohání, jen když se mu to hodí. Na místo toho, aby lidského červa zámačkl, ON mu ještě naslouchá ! To je vrchol nespravedlnosti !
A to všechno pro misi ,kterou vykonal JEHO SYN.
My idioti ho ženeme na kříž a nakonec se ukázalo, že to bylo v Nepřítelově plánu. Vzpomínáš na ty dva dny opojného vítězství, které jsme slavili, když byl Syn v hrobě ? A pak taková podpásovka ! Když si jen vzpomenu na ty dvě slepice Marii a Marii z Magdaly, jak hned za tepla vyžvanily vzkříšení Syna. Ach, škoda mluvit.
Proslýchá se , že našemu Pánu z toho šoku ochrnula pravá část obličeje. Časem se to sice zpravilo, ale schválně si všimni na příští poradě, jak má převislé víčko .Od té doby není nic jako dřív.
Doufám, že ti nemusím připomínat, že toto jsou interní informace. Oficiální verze je, že náš Pán má vše pevně pod kontrolou a jeho sláva ještě přijde.

Na závěr připomínám- hlavně ať Helena nezkouší prosit Nepřítele o odpuštění. Ani kdyby to z její strany byl spíše pokus než skutečná víra.
Bacha na Něho! Využívá jakékoliv příležitosti, aby se člověku dal poznat.

Strýc Zmarchrob





7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahojky Soni,odkud máš takové úžasné holandské vafle??? díky Gabča

Soňa řekl(a)...

Z bio obchodu Opava. Zkrášluji tam jejeich bio jídelnu.Příště zase nakoupím.

Anonymní řekl(a)...

no to je trochu z ruky :-( gabča

Anonymní řekl(a)...

Jsou k mání taky v albertu - snad to máte blíž :) pavla

Soňa řekl(a)...

Do Alberta nikdy nechodím.Hned vyrazím.

Anonymní řekl(a)...

já taky ne,ale zítra budou mé kroky určitě směřovat tímto směrem. děkuji Gabča

Anonymní řekl(a)...

Já tam chodím taky jen kvůli těm vaflím :). Přeju vám sladkou siestu u kávy! pavla