čtvrtek 15. dubna 2010

Miláno,Ženy v pokušení,Rodinné křižovatky a jiné záležitosti


(něco načmrkat v ruce a pak to vybarvovat, je daleko větší zábava)

Kultura: Milovníci designu určitě ví, že v Miláně začal design week. Nebudu trapně okopírovávvat to, co už napsali jiní. Aktuální zprávy najdete na www.czechdesign.cz
Pokaždé si říkám, že ten můj překližkový nešroubující stolek by tam krásně zapadl, ale chtělo by to ještě nějkého donátora:-))
No nic.Příště.
I bez Milána mám tolik zážitků. Kino, Ženy v pokušení, pobavilo. Ovšem poslední Rodinné křižovatky měly na mě skutečný dopad. Dvě rodiny se rozhodly šetřit celý měsíc vodu a energii.
Jsem milovník světla a doma máme Las Vegas. Vlastně - měli jsme. Chodím po baráku a zhasínám.
S tou vodu to vidím bledě. Jsem ochotná zkrátit sprchování z 30 minut na 20 minu.Víc ne.
Tolik z osvěty.

Politika: Náš kníže Karel byl v naší místní putice, ale byla jsem tak grogy, že jsem zůstala doma.
Vážení. Buďte , prosím, stejně uvědomělí jako komunisti a jděte k volbám.Volte tu stranu, která neutopí další prachy na naše důchody. Co prosadí reformu zdravotnictví za cenu toho,že si něco budeme doplácet, aby pak , když budou skutečně potřebovat drahou léčbu naše děti, tak aby na ni bylo. Trochu hraju na city, ale což.

Setkání s mým idolem Martou Kačorovou bylo skvělé, jen jsme šíleně vymrzly na staré chalupě při natáčení.

Být flexibilní: Ráno telefon - kamarád volá, že by mi přišel vymalovat chodbu. A to jako kdy, se ptám. Tak asi za půl hodiny.A máme vymalováno.

Nepřehánět to: Od produkční mi přišel scénář s oslovením Milá paní ředitelová.
Tak to je špatné. Já jim to asi moc organizuju.

Špatné zprávy: Jeden rozchod zamilovaného páru + jeden rozvod mých známých.

Dobrá zpráva: Já i můj muž jsme tak unavení, že na rozvod rozhodně nemáme energii. Jenom to stěhování , když si představím. A teď, když máme vymalovanou chodbu ! Rozhodně ne !(kdo to nečte s nadsázkou, tak ať, prosím , vůbec nechodí na můj blog)

8 komentářů:

hanele řekl(a)...

vidím, že bychom se zase měly po dvou týdnech slézt :) V.

Soňa řekl(a)...

Včera zas na nás T-mobil vydělal. 1,5 hodiny telefonování - můj rekord:-)))

Soňa řekl(a)...

Příspěvek je návaznost na vzkaz od Hanele

Anonymní řekl(a)...

Dobry den pani Malinova, rada ctu vas blog, opet moc pekny prispevek, zejmena cast o politice. Volit rozhodne pujdu. A jednou si objednam vasi krasnou keramiku:-)
Zdravi Vas Michaela M.

Soňa řekl(a)...

Pro Michaelu: Někdy si říkám,že bych se měla držet jen tématu o designu,ale život je tak pestrý, že mi to nedá, zabrousit občas někam jinam.

Anonymní řekl(a)...

Je to vas blog, muzete si sem nastesti psat co chcete. Ale ja taky radeji ten design nez politiku:-))
Michaela M.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, paní Malinová,
náhodou jsem natrefila na váš blog z 15.4.2010 s částí "politika" a musela jsem se pousmát při vaší "královsko-císařské radě"(jste zřejmě ve vlivu vašeho knížete) - že máme volit stranu, která neutopí další prachy ... bla, bla... Mohla byste prozradit, kterou máte na mysli? Která z těch, co je už 20 let na naší politické scéně? Pokud máte na mysli nějakou tzv. novou, malou stranu, kde berete tu jistotu, je to ta pravá a dodrží to, co slíbí při volbách? Neoblbujte laskavě lidi, kteří si nedovedou vytvořit vlastní názor a řídí se tím, co jim nabulíkují mediálně známí lidé. Přeji hezký den. MM

Soňa řekl(a)...

Pro MM:Narazila jsem na tento příspěvek až dnes- proto to zpoždění s odpovědí. Knížete jsem si chtěla poslechnout z toho důvodu, že jsem stejně zmatená ze stran jako vy. O volbě malých stan nebyla zmíňka. Proti nechápu o jaké oblbování jde.Na druhou stranu, kéž bych mohla mít takový vliv , že lidi ,,zblbnu,, aby šli k volbám. Zažila jsem komunismus a poznala mnoho lidí, kterým vzal tento režim jejich blízké. Tohle vážně už tady nechci.