neděle 5. března 2023

Velké nakopnutí

 Ve čtvrtek jsme se Silvou jely na vernisáž do Třince. Galerista Zdeněk Sklenář měl skvělé úvodní slovo. Mám tu výhodu, že o Z.S. vím jen to, že je jeden z největších obchodníků s uměním. Má dvě krásné galerie a reprezentuje čtyři velmi významné umělce. Malicha, Sýkoru, Boštíka a Grygara.

Tím, jak nikoho neznám, s nikým se nebavím, tak taky nejsem vtažená do zákulisních drbů o galeriích, kurátorech, umělcích, galeristech. Za mě  výhoda. O každém si dělám úsudek sama.

V pátek telefon, že je na cestě do Havířova. Chce vidět moji galerii. Když to shrnu. Ještě nikdy mi někdo nedal tak cenné rady, postřehy ohledně vedení galerie jako on. Kromě toho si koupil do své sbírky čtyři gravírované práce na papíře od Renaty Machýčkové. 


Ještě fotka z Třinecké galerie.  Obraz krajiny vpravo dole je raná tvorba Milana Grygara a ta černá tečka z pozdější doby. 


4 komentáře:

tualkraplak řekl(a)...

Jak se člověk vyvine 😉....třeba ta černá tečka je též krajina. Ta krajina vpravo je překrásná.grygarovo tvorba mi nyní už nic neříká, tím neříkám, že on ne, Jeho žena Paní Pacovská byla tak hezká duše, taková skromná, milá. Pobavilo mi, jak jste napsala, že se s nikým nebavíte, proto chodím do lesa, ale v galeriích bych to možná zkusila 😅😄
Hezký den.

IK řekl(a)...

Chtela bych byt muskou zlatou a potichoucku naslouchat …
Bylo by zajimavy zdelat studii kdo by si vybral krajinku a kdo tecku. A kdo by mel odvahu dat oba obrazy vedle sebe! Ja jsem v tymu Tecka!
IK

Soňa Malinová řekl(a)...

Zrovna od Kolíbala bych si vybrala všechny jeho rané kresby Ostravy. Ty miluju. Ale něčím novým bych taky nepohrdla:)

Marie Tomšů řekl(a)...

Bravo, Soňo!