neděle 2. října 2022

Brufen a filmy ...

 ...osvědčená léčebná metoda. Už jsem dlouho nebyla nemocná. Naposledy při natáčení dílu pro ČT  Bydlet jako a to už je hodně dávno.  V sobotu jsem si ještě zaběhla devět kilometrů a dnes šlus.

Našla jsem si na Netflixu hezký francouzský film  5 x 2 . Fotka na ČSFD jako z béčkové romantické komedie a ani hodnocení nemá nějak extra vysoké, ale mně se film moc líbil. Začíná to u rozvodu a pak se v pěti různých obdobích postupně vrací až k samému seznámení. Tím pádem to hezké je na konci.  

 Valéria Bruni Tadeschi i Stéphane Fraiss mě dost nadchli. Hned jsem si vyhledala s nimi další filmy.  Došla jsem až k italskému filmu Ať žije svoboda  s Toni Servillo v hlavní roli. ( výborný byl v Sorrentiniho filmu Velká nádhera). Opravdu stojí za koukání a to i když námět už jsem viděla v jiném filmu.



9 komentářů:

A jen tak mimochodem... řekl(a)...

Děkuji za filmové tipy. V TV je toho čím dál míň ke koukání a doporučení se hodí. Netflixu se zatím bráníme :-)
Přeji brzké uzdravení a zdravím. Jitka

Soňa Malinová řekl(a)...

Na dlouhé zimní večery se Netflix hodí:)

Matilda řekl(a)...

Super tip na dlouhé zimní večery. Televizi nemáme již více než 10 let, díváme se, jenom když jsme na dovolené nebo u rodiny. Ale ty věčné reklamy mě tak rozčilují, že mě to ani neláká. Plus silně převažující kvantita nad kvalitou. Netflix je rozhodně něco pro nás, manžel je filmový maniak, doslova.
Děkuji taky za kulturní tipy, jako kulturní barbar a neznalec se alespoň něco přiučím.

IK řekl(a)...

Taky jsem se dlouho Netflixu branila- zbytecne vyhozene penize :) a nakonec jsou nadseni vsichni. Detem muzu stahnout filmy na cesty, na jazyku jim fakt nezalezi. Ja naopak cilene poustim filmy v anglictine/ nemcine/ spanelstine- to abych nezapomnela. Jediny kdo ho nakonec nevyuziva, je pan domaci- malo technickych videi!
Ik

Martina řekl(a)...

Děkuji za tipy, vypadá to zajímavě. Co jsem si pořídila netflix tak na televizi plnou reklam ani nekoukám, jen je občas problém nestrávit u návykových seriálů až příliš mnoho času :D

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji španělskou minisérii Holky že zadních lavic, tedy viděla jsem jen první díl
a dost mě to bavi.

Kamča řekl(a)...

Asi si střihnu ofinu :) K

Matilda řekl(a)...

Pro dny v posteli s nemocí doporučuji ještě kanál na youtube https://www.youtube.com/c/BenitaLarsson
Severský minimalistický dizajn, skvěle střihaná videa a srozumitelná angličtina.

Soňa Malinová řekl(a)...

Ta paní mluví jak robot:) Ale když si vypnu zvuk, tak dobrý. Děkuji za tip.