úterý 27. září 2022

Solitéry, vintage a umění...pozdvihovači interiéru.

Mohla bych klientům navrhnout nový rozkládací gauč za 20 tis. a bylo by to bez námahy, ale do jejich domku z padesátých let víc pasuje něco retro. Hodiny hledání na bazarech, až jsem našla tenhle komplet obývák za 5 tisíc. No nekup to! Myslím, že v tom budou mít hezky uložené peníze. Zbytek doplníme skříněmi na míru a něčím novým, aby to nevypadalo jako muzeum.

Většinu dne něco hledám na e-shopech a bazarech. Večer se snažím najít  obchody nové. Mám na to sešit. Hezky ručně zapisuju. 

Skoro polovina mých klientů má nábytek nový na míru. Žádné retro. To je pak fajn, když se interiér doplní nějakým solitérem ( křeslem) dekorací ( vázou, grafikou). Je to často první věc, na kterou ulpí oko. Na to mám zas jinou databázi. Umělce, aukční domy, obchody s designem. 

Líbí se mi hodně vázy od Kláry Šumové ( tu jsme vystavovali) a talíře od Michala Bačáka.
TOHLE  postavíte na minimalistickou komodu a velká paráda. 

Nebo zmiňovaný TALÍŘ. Máte bílou kuchyň, funkční, jednoduché linie a do toho dáte zdobný talíř na stěnu. Nebo celý chumel talířů. A rázem kuchyň vypadá úplně jinak. Zajímavěji. 



 Asi jsem se dala zpátky na běhání i z toho důvodu, že to je moment, kdy nemůžu být na počítači a úplně vypnu. Jinak bych u toho seděla pořád.

O víkendu  za Danem. 

Dlouhé procházky, skvělé jídlo, nádherná výhledy, ale doma je doma.








10 komentářů:

Jana řekl(a)...

Já si myslím, že ten gauč máme doma. To je trochu paradox,gauč ze sedmdesátek je super, ale ten z osmdesátek hrůza hrůz. Není retro jako retro. Ještě máme obývák a ložnici v takové té lesklé dýze, to by se taky dalo použít?

Soňa Malinová řekl(a)...

Ten lesklý dýhovaný měli naši v ložnici. Já obecně lesk moc nemám ráda, takže bych si to domů nedala ani kdyby to byl trend, ale určitě časem bude nábytek stoupat na hodnotě. Vzpomínám si, že jsme s mamkou vyhodily lampu z opálového skla ve tvaru kužele ( osmdesátky) a teď se prodává za docela velké peníze.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, tenhle přístup mi sedí, nedávno jsme si s mužem v bazaru pořídili komodu od Jiroutka /černobílé šuplíky/ a chystáme se ji zrenovovat , snad to zvládneme. Je dost poničená dlouhým “pobytem” ve stodole. No a nad hlavou se nám houpe červený lustr Alien od Kafti, který jsem před lety koupila u vás na e-shopu. Tak snad to nebude úplná divočina!
Díky za inspiraci(už mnoho let)!!
Dita Licková z Ústí

Anonymní řekl(a)...

Muzu se zeptat, kolik tak odhadujete za renovaci techto kresilek a gauce? Nabytek je to krasny, ale gauc mi prijde hodne hluboky na pohodlne sezeni..L.

Rožu řekl(a)...

Krása! Rožu

Soňa Malinová řekl(a)...

Renovace gauče bude spočívat v tom, že se koupí úplně nová matrace + jedna matrace na míru + potah. U křesílek hand made vybroušení madel a nové namoření. Potah je ve skvělém stavu. Ten bych určitě nechala.

Soňa Malinová řekl(a)...

Dito, já myslím že Alien a Jiroutek budou k sobě sedět perfektně. Pošlete mi pak fotku!

Katka řekl(a)...

Dobrý den Soňo, nemáte prosím tip na nějaké zajímavé plakáty ? Potřebovala bych tři do jídelního koutu. Díky moc.Katka

Martina řekl(a)...

Retro nábytek se mě moc líbí, za přijatelnou cenu (pokud to není jó něco unikátního :D) se dá pořídit poctivý nábytek ze dřeva a dýhy. Oproti sterilnímu nábytku ze slepených pilin potažených tapetou navíc bude sloužit déle a navíc použít už jednou vyrobenou věc je i ekologičtější.

Anonymní řekl(a)...

Naprosto souhlasím, ač máme domácnost zařízenou spíše moderněji, tak jsme do obýváku přidali sedačku v retro stylu a suprově to tam zapadlo.