čtvrtek 7. července 2022

Nabralo to obrátky

 Od chvíle, kdy jsem našla bagristu, z kterého se vyklubala firma na stavební práce se schopnými řemeslníky, nabrala rekonstrukce garáže obrátky.

Za jeden den všechny výkopové práce pro vodu a odpady 80 cm do hloubky.

Druhý den došli dva dělníci a udělali díry do betonu  pro vodu a odpady uvnitř, otvory přes venkovní stěny, demontovali garážové vrata a okno, vysekali beton u vchodu.

Vypadá to, že udělají i sádrokarton na rošty, izolaci, vylití betonu a elektro.

Dělá se ještě občerstvení pro řemeslníky? Napekla jsem bábovku, ale moc jim nejede. Hmm

Příště koupím chlebíčky.

...

Já jsem doma taky nelenila. Vymalovaná kuchyň. Jako...není to úplně na jedničku, ale aspoň už nemáme  na stěně sójovou omáčku. 

Uklízím dílnu. Tam se toho zas nahromadilo. Kromě keramiky takové ty věci, co chcete odvézt do kontejneru, ale zrovna se vám nechce. 

Navrtala jsem lampičku u postele. Drbky, které zaberou sotva půlhodinu a přece člověk s nimi otálí. Lampu jsem koupila kdysi za 250,- v bazaru. To jsem ještě netušila, že Dan dotáhne retro noční stolky po dědovi. Postel s pelestí k tomu moc neladí, ale zas kupovat novou kvůli stolkům se mi nechce.

Ještě promyslím, jak to sladit.

D. se zítra vrací. Moc se těším.











9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já dělám pro řemeslníky oběd i koláč, jde jim to lépe od ruky.Někdy i chlebíčky k večeři (a co už jich tu bylo,nemám ráda vaření, ale manžel si to takto přeje).

Anonymní řekl(a)...

Pracovala jsem pro stavební firmu a co vím, tak pro kluky byl vždy svátek, když jim někdo připravil pohoštění (Praha) :-)

V.

Anonymní řekl(a)...

Delnikum nabizim neustale kafe, vodu, caj:) Pokud mam napecino, pridam to k tomu, pripadne susenku..Pokud mam prebytky jidla, pozvu i k obedu, ale cilene pro ne nevarim. Vypozorovala jsem, ze celodenni pracanti vetsinou nic nechteji, pravdepodobne aby pak nemuseli resit, kam na wc:) Casto si take nosi vlastni svaciny..pan obkladac dal nasemu synovi takhle jednou svuj banan:D

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak dnešní marlenka měla úspěch:) A obědy nechtějí. Mají svůj. Placenou hodinovou pauzu toleruju, protože pak zas jedou tak rychle, že se to vyrovná.

Anonymní řekl(a)...

Zůstala bych u kávy, čaje,minerálky, zkrátka a dobře u dodržení pitného režimu,mohli by v těch vedrech kolabovat. Maximálně něco ke kávě, hlavni je,že řemeslník maká,jídlo jej ukolébá do malátnosti až nečinnosti. Marta

Anonymní řekl(a)...

Když si pozveme někoho známého, jakože na fušku, mimo klasickou pracovní dobu nebo přes víkend, tak je to de facto s plnou penzí :-). Ale pokud objednáme ofic firmu, tak max. nealko, káva, čaj, popř. nějaká sladkost ke kávě. A jak píšete, oběd ani nechtějí. A s tím úklidem restů....taky se nám teď přes svátky podařilo uklidit garáž a kotelnu a i něco vyhodit na sběrný dvůr :-)))). To je najednou místa (na další binec, to je jasný). Pěkný dny všem. Petra

Anonymní řekl(a)...

Většinou jsou řemeslníci překvapení, že jim chystám svačinu, nabídnu kafe, čaj a k tomu buchtu. Beru to jako slušnost. Ale nedávno mně pobavily dva zedníci, když nám dělali fasádu. Uvařila jsem jim od rána dvě kávy a pro třetí kafe už si na mě v poledne klepaly :-D. Asi je to i kolikrát o lidech.

Matilda řekl(a)...

Stavíme domek, za chvíli stěhování. Za tu dobu se tady vystřídalo více živnostníků, většinou nic nechtěli, případně si do domku jezdili sami, měli klíče. Nicméně po zpackaných základech jsem se rozhodli, že hrubou budeme stavět sami, kamarádka doporučila zedníka, který se z nemluvy vyklubal nakonec v rodinného kamaráda. Tomu jsem vždy vařila i oběd. Máme dobré vztahy, doteď jezdí pomáhat manželovi s pracemi, ke kterým jsou potřeba min. 4 ruce. Tomu dělám i kafe na stavbu do termosky, podle přání silné. Dobré vztahy s brigádnikama/dělníkama se vyplatí.

Jana řekl(a)...

Já jsem se vždy na rovinu ptala, zda chtějí oběd. Bylo to individuální.