středa 15. června 2022

Slaměná vdova

Tak za prvé jsem ve vile Tugendhat nebyla. Silva musela nečekaně řešit nějaké rodinné záležitosti a mně se nechtělo samotnou jet vlakem tři hodiny tam a  tři zpátky. Vím, jsem barbar. Sehnat lístky a pak je nechat propadnout, ale už prostě dělám ve svém volném čase opravdu jen to, co se mi chce. Úplně vidím, jak si klepete na čelo.

....

D. bezpečně dorazil na Madeiru. Prý je to nejnebezpečnější místo na přistání.
Znáte aplikaci flightradar24 ? Můžete sledovat on-line let nebo si vyhledat, co zrovna krouží nad vaším domem.
Každý den mi posílá fotky, voláme si...vypadá to, že se  má hezky. 

A víte co? Já se mám taky hezky. Umím si  každý den užít, i když  teď pracuju trochu víc.
Dnes se přišla do galerie podívat jedna rodina z Prahy. Před 12 lety jsem jim navrhovala knihovnu. Hodně atypickou. Milé slyšet, že i po těch letech se jim knihovna líbí.

....
Konečně jsme rozsekli k oboustranné spokojenosti naši dovolenou. Už jsme měli zaplacený apartmán v Rakousku u jezera, ale místo těšení se padla na mě úzkost. Nemůžu si pomoct, ale  mě Rakousko nebere. Druhý den jsme to zrušili. Dan má se mnou svatou trpělivost.

A jak tak koukám na instagram, vidím fotky z moc hezké restaurace v Třeboni. Stejně hezké mají i ubytování. Skvělé cyklostezky v okolí. Staňkov za humny( Danovo dětství s prarodiči). Humpolec s galerií trochu dál, ale to  rádi absolvujeme. Takhle má vypadat těšení se na dovolenou.





6 komentářů:

Ilona Ř. řekl(a)...

Soňo, budete se divit, ale já si a čelo neklepu.
Možná, protože jsem jen o rok starší a v našem věku by si už žena měla umět říci, co je pro ní v danou chvíli podstatné!
Do vily Tugendhat jsme také ještě lístky nesehnali, byli jsme se podívat jen zvenčí.
Ale za to nás velmi mile překvapila vila Stiassni v Brně. Minimum lidí, znalá průvodkyně, krásné a do posledního detailu navržené interiéry, rozsáhlá zahrada s bazénem,....jen moře tam někomu může chybět.
A dovolená, to chce dělat kompromisy,... a dle fotek si myslím, že i v jižních Čechách si jí oba užijete!
Užívejte i slaměné sny!

Jana řekl(a)...

Taky si neklepu na čelo, spíš bych obdivovala šest hodin ve vlaku sama. No a co se týká dovolené, někdy, když vyhodnotim přípravy před, úklid po, zařizování kolem - tak jaem radši v klidu doma. Ano, jsem divná :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji za tip na vilu Stiassni.

Ilona řekl(a)...

Člověk má dělat, co ho baví. Já se zas klidně sbalím a jedu na otočku omrknout třeba lom Velká Amerika, jedna cesta 300km a 4 hodiny ve vlaku :D
Třeboň je super, jela bych tam hned zase, krásné městečko i okolí.

Anonymní řekl(a)...

Jenom si vezměte repelenty, Fenistil na mazání a podobně záležitosti proti komárům.
Když zastavíte na kole, slétnou se na člověka a těch píchanců se nedá dopočítat😡
Krásnou dovolenou přeju👍
Pavla

Anonymní řekl(a)...

Loyalty bonuses and promotions – particular offers and perks 우리카지노 for loyal players. VIP players usually receive a dedicated on line casino host and exclusive promotions together with invitations to particular occasions. Live dealers offer up exciting chatter, real card shuffling and wheel spinning and the prospect to speak along with your opponents because the games play out. Thanks to software program developers like Evolution Gaming and NetEnt, find a way to|you possibly can} get pleasure from broad range|a variety} of games in high definition and in real-time.