sobota 12. února 2022

Hotovo

Dotočeno. Život se vrací do normálu. Zítra slaví Silva  narozeniny. Těším se. 



Na fotce vpravo režisérka Gabka Janková, uprostřed dramaturgyně Jana Strýčková ( která mě před 12 lety oslovila, jestli bych nechtěla dělat v televizním pořadu Chalupa je hra) a herečka Jana Stryková. 
Natáčení mělo vzestupnou tendenci. Poslední tři natáčecí dny konečně bez virózy. Závěr nejlepší. 






komoda během renovace






15 komentářů:

A jen tak mimochodem... řekl(a)...

Milá Soňo,
moc se na nové díly těším a jsem skutečně ráda, že ke spolupráci byli přizváni i jiní designéři než ty dvě, které dělaly realizace v celé druhé řadě. Byla to docela nuda...
Autorské tapety v každém druhém díle už nás nebavily a ta druhá - načančaná slečna nějak nebyla schopná vymyslet nic nového, co by se stále neopakovalo.
Kdy se nové díly budou vysílat?
Přeji (také zavirózovaná, nicméně negativní) všechno dobré a pěkné jaro. Jitka

tualkraplak řekl(a)...

ta tapeta je překrásná, vidím borovice ....

Lali řekl(a)...

Ztotoznuji se s nazorem v prvnim prispevku. Kdysi velmi napadity porad se zmenil na zdlouhave scenky dvou hercu, modni prehlidku designerek a promeny interieru za velke penize. Na poradu v jeho puvodni podobe se mi libilo, ze byla predem vyclenena castka, do ktere se promena musi vejit, ze se svepomoci renovoval puvodni nabytek ci se jinak snazil byt zakomponovan do noveho interieru a hlavne, ze se v poradu o bydleni resilo bydleni. Tesim se na navrat za kvalitou, kterou jste poradu davala Vy.

Jana řekl(a)...

Těším se, z těch pár fotek to vypadá hezky. Minulé řady jsem jen tak prolitla, něco se mi líbilo, něco ne, s dalším rokem, kdy se snažíme dokončit nový dům a s pohledem na ceny si říkám, že bych se na nic dívat neměla, iritují mě lidi, co mají nový dům a milion na zařízení kuchyně, závidím a nechápu, kde děláme chybu, asi jsem se špatně vdala, ale pak mě to zas přejde, aspoň jsme zdraví - nevím, v jaké fázi budu, až to poběží v TV, snad v té bez závisti. Omlouvám se za výlev, sedím u doktora v čekárně 😊

gábina řekl(a)...

Souhlasím, těším se! Gábina

Soňa Malinová řekl(a)...

Souhlas s tím, že se hraným scénkám a product placement věnuje možná víc času, než by si takový pořad zasloužil. Můžu vám slíbit, že v mém díle, i v díle s Ivou Lukšovou( točil se souběžně) budeme repasovat a hledět na to, ať to není za všechny peníze světa.
Na druhou stranu jsem moc ráda, že už vypadl z pořadu rozpočet. Bylo to dost zavádějící. Každý řemeslník si účtuje jinak a pak měli lidi pocit, že jim designér udělá byt za hubičku.
Módní přehlídka bude - mých sekáčových úlovků:)

Anonymní řekl(a)...

Soni a jaký máte názor na ten výběr bytů, domů v posledních dvou (?) sériích? Mně přišlo, že se tam až moc nakumulovaly prostory domů nebo bytů, které nebyly zařízené - novostavby nebo zcela vyklizené byty. Zvláštní též bylo, že v jednom díle renovovali pokoj, ale z doprovodných záběrů bylo jasné, že se renovovala i koupelna - ta už ale nebyla přiznaná. V jiném díle dělali mladým manželům kuchyň s obývákem a tuším, že na konci řady dělali v tomtéž domě jiný pokoj. Nejdřív hovořili jen s manželkou, pak v jiném díle jen s manželem. Nevadí mi, když pořad ČT zařizuje velkolepé prostory novostavby rodině, která by si designéra mohla normálně zaplatit, ale je škoda, že nezabydlené prostory dostávaly až moc prostoru. O tom, že vkusná rekonstrukce pod odborným vedením nemovitost zhodnotí, netřeba pochybovat, ale možná by bylo lepší, kdyby se ČT zaměřila na výzvy menších bytů, v nichž lidé normálně bydlí, než aby rekonstruovala byt určený na pronájem, potažmo prodej. Nevím, jestli se výběr lokací jen blbě sešel, ale opravdu jsem měla pocit, že lokace byly vybrány s cílem, aby se designéři mohli pořádně rozmáchnout a nemuseli se lopotit s rodinným bytem 70 m2 a vedle toho, jako by se rodiny / lokace vybírali po známosti ve stylu: "chceš mít skvěle zrekonstruováno půl domu, bytu, my tě protlačíme." Nepamatuji si, že by v televizi běžela upoutávka na to, aby se lidi přihlásili.

Soňa Malinová řekl(a)...

V tom se musím zastat televize. Za prvé bych nikomu nepřála být vybrán na rekonstrukci. Týden mít v bytě nasáčkovaných 12 lidí, rekonstrukce ve stresu...to za to nestojí. Proto se vybírají lokace, které snesou tento nápor. Do toho ten covid, takže stres na entou, protože se za pochodu musí pořád měnit natáčecí plán. Myslím, že prioritou pořadu není vybrat majitele, který by na designéra normálně neměl, ale spíš udělat zajímavou realizaci nehledě na to, jestli je to něčí známý nebo ne.
Navíc klient si realizaci hradí, takže jsme spíš rádi, že někdo je ochotný podstoupit tohle martyrium. Já osobně jsem hrozně vděčná, že jsme točili u lidí, kterým jsem kdysi zařizovala předešlý byt. Oni věděli do čeho jdou, já taky a mohla jsme se soustředit na samotný design. Šílené bylo, že nakonec celá rodina brala antibiotika, já taky na hromadě a i tak jsme museli fungovat. Každopádně všechny postřehy nezapadnou. Předám a myslím, že i pár lidí z ČT blog čte.Moc díky za všechny vzkazy.

a. řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Díky za vysvětlení. Mimochodem k tomu placení - já si celou dobu myslela, že to vybraní lidé mají zdarma kvůli natáčení a kvůli tomu, že mnohé firmy pořad sponzorují a to, že se veřejně pracuje s jejich produkty, je pro ně reklamou.

Soňa Malinová řekl(a)...

Majitelé mají zdarma jen designéra, ale rekonstrukci si hradí. Sponzoři hradí samotný program.

Anonymní řekl(a)...

Soni,palec nahoru,těším se až vše uvidím v televizi. Skříňky s posuvnými dveřmi jsou boží,renovace se vyplatila.Tapeta a stolní lampa nemá chybu. Marta

Anonymní řekl(a)...

Už se velmi těším na výsledek v TV. Jste moc moc moc šikovná.

gábina řekl(a)...

A kdy se bude vysílat?

Soňa Malinová řekl(a)...

Zjistím.