sobota 6. listopadu 2021

Plány na víkend

Za kruhem.  Nejhorší je se převléct, navážit koule a začít točit. Pak už to jde. Včera jsem poslouchala při točení z archivu rozhovor s neurologem o paměti na Radiožurnálu . Víte o tom, že se dá v některých lékárnách vyšetřit, jestli nemáte problémy s pamětí? Kdo nemá, že ? Ale pokud máte pochybnosti, můžete si vyhledat lékárny, kde jsou proškolení pracovníci. Já namátkou najela na Benu lékárnu a TADY seznam. 

V pořadu i zaznělo, že hledají dobrovolníky, které by dlouhodobě sledovali. ( 45-65 let) , kteří nemají v rodině nikoho s diagnozou poruchy paměti. Sami jsou zdraví.  Moc by jim to pomohlo ve výzkumu. Pokud jste z okolí Prahy a chcete udělat něco pro vědu ( a vlastně i pro sebe), dohledáte info v pořadu.

...

Ve čtvrtek jsem otevřela novou výstavu. Nic oficiálního. Jen jsem napekla štrůdly, uvařila kávu a povídala si s každým, kdo to odpoledne přišel.

Přišla i kamarádka, která měla v průběhu let deset dětí v pěstounské péči.  Teď mají už jen šestiletá dvojčata. Ostatní vyrostli, mají své bydlení , partnery, děti.

Holky si celé dvě hodiny malovaly s vodovkami s takovým zápalem. 



Zítra na hory. 

4 komentáře:

Jitka řekl(a)...

Soni, taky si už plánuji, co budu při práci poslouchat. Teď bych potřebovala poradit, kde mají pěkné povlečení, ideálně prodloužené? Už fakt nemám nervy na divočinu všeho druhu, barvy od kolotoče atd.. Děkuji moc, užijte si hory!
J.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jitko, prodloužené a kvalitní má JYSK.

Jitka řekl(a)...

Děkuji!

Anonymní řekl(a)...

Dobry vecer Jitko, Sono, doporucuji H&M Home a diky za blog!