čtvrtek 15. dubna 2021

Peťo a Soňa

 ...se rozhodli mít statek, chov krav, pekárnu, provozovat apartmány na BACK TO BASIC 

Už jen jak to píšu, tak mi je špatně z té dřiny. 

Já, milovník posedávání u krbu, listování v knížkách, obražeč galerií a restaurací, zírání do nikam, bych tuto cestu nevolila ani za milión. 

Naštěstí jsou lidi různí, s různými tužbami. Názory, prioritami. 

vsuvka :Zrovna včera jsem poslouchala pořad Balanc na téma ,,Svět nepotřebuje pár radikálních veganů ani útočné teatrální masožravce. Proč maso rozděluje?

Těch témat, která nás rozdělují, je samozřejmě mnoho. Politika, názor na pomalou módu, životní styl, vztah k penězům. K víře.

V pořadu zaznělo od  terapeutky a koučky, že nepomáhá osočování, pocit nadřazenosti . Úplně si vybavuji některé lidi, kteří jsou útoční, pokud druhý žije jinak. Jako by  oni udávali tu správnou normu života.

Říct svůj názor s tolerancí a úctou je umění, které se učíme celý život.






 




Soňa krásná . Zajímavý typ.
Děkuji Aleně za odkaz na jejich instagram 



Tady statut z instagramu o rozdělení prací.
Až zas budu mít pocit, že toho mám moc, znovu si to přečtu.







10 komentářů:

gábina řekl(a)...

Soňo, co je to za povrch na té kuchyňské lince? Gábina

Soňa Malinová řekl(a)...

To jsou měděné pláty.

Magda řekl(a)...

Já vždy, když mne přepadne "sebelítost", a to je v poslední době opravdu často, tak si vzpomenu na slova písničky "jaký si to uděláš, takový to máš". Krásné dny Vám přeji!

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, moc mi sedlo dnes Tvé psaní. V poslední době se mi honí hlavou, jak je důležité nechat jiné žít, nechat jim právo na názor. Můj syn odešel do Prahy a je tam už skoro 20 let. Žije tak, jak se mu líbí. Některé mé kamarádky mají výhrady k tomu, že jsem tu zůstala sama, že je sobec. Ale tak jako je jeho volba Praha, tak moje je Ova. ale o tom jsem ani nechtěla. Máš pravdu, politika, dům nebo byt, děti ano, ne... je toho hodně v čem se lišíme. ALE je třeba být tolerantní a nesoudit. /pokud někomu není brutálně ubližováno/ Lenka z Ovy. ps. přece v té rozdílnosti je ta krása. Ne uniformita komančů :)

Jitka řekl(a)...

Díky Soňo za příspěvek nabitý odkazy, které mě ponoukly k přemýšlení, to jsem potřebovala, jsem tenhle týden jak placka placatá :)
Měděná kuchyňská linka se mi fakt moc líbí!

Soňa Malinová řekl(a)...

Milá Lenko. Přítel mojí mámy má dvě děti. Jedno v Americe a jedno v Irsku.
Věřím tomu, že kdyby se něco zásadního dělo, budou na blízku.
Stejně tak Váš syn. Ta vzdálenost vede nakonec k daleko častějšímu kontaktu ( telefonem nebo mejlem, skype), než když jsou děti ve stejném městě. Když byl David v Holandsku, volal co druhý den.

evulekotule řekl(a)...

Zajímalo by mne jak ty měděné pláty budou vypadat po letech užívání. Jsou nějak ošetřené proti korozi nebo se pokryjí zelenou vrstvou jako střechy kostelních věží? Musí být zajímavé pozorovat, jak na nich postupně vzniká patina.

Soňa Malinová řekl(a)...

To by nám řekli Peťa a Soňa. Ale já bych to možná něčím přetřela.

gábina řekl(a)...

myslím, že vyblednou, zezelenají, zmatnou, je to super!!! mají to u nas na dveřích na namestí, ale takhle nove je to krasnejsi.

evulekotule řekl(a)...

Soňo a Gábino, děkuji za reakce. Líbí se mi takové teple měděné. Zajímavý by byl časosběr, jak se to postupně mění, pokud tedy nejsou dvířka lakovaná.