čtvrtek 20. srpna 2020

A zase nákupy

 Úspěšný den. Odepsala jsem na všechny mejly a pak zkusila vyjednat slevu pro klienta na schodiště .... 16 tisíc k dobru. Líná huba holé neštěstí. 

Přišla mi malá etui  od ONAONA na šminky ze zlaté kůže. Taštička na šminky a ještě zlatá, to je další průvodní znak mého vývoje. Kam tohle povede?!

Koupila jsem dva vánoční dárky. Nemůžu se dočkat, až je dotyční rozbalí. Vůbec to nekoresponduje s nedávným snem, kdy jsem na Štědrý den zjistila, že nemám žádné dárky, ani jídlo a tak jsem se vydala k sousedce aspoň pro bramborový salát.

Našla jsem web a aplikaci. Pro lidi jako jsem já, kteří nemají větší vhled do problematiky etické módy , aplikace   Good on you , která hodnotí různé módní značky. Udržitelnost, podmínky práce, vztah ke zvířatům, pracovní podmínky. Spoustů módních značek udělalo velký posun nebo má snahu. Včetně H&M a nebo Marks and Spencer . Je mi jasné, že se dá vždycky koupit lépe s menší ekologickou stopou.





A tady náušnice. Vlevo originál za 120,- kč . Vpravo replika ze zlata. Obvykle bývá replika levnější než originál, ale v tomto případě je to opačně.  



4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vy zrajete jak vino, vsechna cest. Ctu vas stale radeji. Gabina

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to mě moc těší. Zrání i radost ze čtení.

Rou řekl(a)...

Sono, u toho haemka a M&S a jejich ekologickych kolekci, bych dala pozor na tzv. "green washing". Aneb vyprodukovat (ted strilim od boku) 5% ekologicky a zbylych 95% klasicky fast fashion moc nicemu nepomuze. A pro tyto velke retezce je to jen soucast marketingu, protoze na elologii dnes lide slysi,.. V.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jj. Určitě je dobré být ve střehu. Ale zrovna na stránkách Spencer mají napsáno, že 100% věci, které mají z bavlny, jsou vyrobeny ekologických způsobem.Navíc hodně změnili materiály, takže u nich člověk najde víc bavlny a lnu, než v jiných obchodech.
Ale jsem laik a už vůbec ne ekolog. To bychom neměli dvě auta.