úterý 23. června 2020

Vzdát se svého jistého...

...když vám něco funguje, těžké  těžké. A to i když už roky cítíte, že se chcete posunout někam jinam.
Spousta lidí mi řeklo, že dělám velkou chybu, když končím s kolekcí krokusů. Navíc tolik hezkých vzkazů a mejlů, jak z nich rádi pijete...
Finanční jistota na splácení hypotéky taky není k zahození.

Ale až ve chvíli, kdy se člověk něčeho plně vzdá, může zakusit intenzivní radost z něčeho nového.

Najednou to všechno do sebe zapadá. Keramika, textil, interiéry. Dokonce vím, kam chci směřovat. Já, která běžně nedohlédne dále než na konec týdne!







S novou kolekcí se mi ozývají firmy, restaurace. Naposledy  MYLO  ohledně výroby mýdlenek. 
I já si od nich nakoupila. 
V dárkovém balení mýdlenky a mýdla u mě   TADY 

Ti co smutní po krokusech nebo potřebují dárek pro paní učitelku, mám ještě pár hrnků krokusových na e-shopu. Prostě do konce roku dárkové balení  zdarma na všechny kolekce.



....

Z čeho jsem opravdu vykulená, že balík do Norska se zmiňovanou objednávkou opravdu došel a za celkem přijatelnou cenu. Europošta úplně nejlevnější ze všech společností. ,,Společnost " je silné slovo. Vlastní ji kluk max do třiceti let z Vansdorfu ( prolustrováno na FB), který využívá jiné přepravní společnosti. Čím to, že u GLS stojí balík několik tisíc  a když to objednám přes Europoštu ( ale přijede GLS) tak jen 900,-, to mi nejde na rozum. 
Jediné mínus, že se do společnosti nedovoláte, musíte si tedy poradit s formulářem sami.

Tolik ze světa businessu. 


7 komentářů:

evulekotule řekl(a)...

Soňo, krokusy jsou krásné, ale tenhle styl se mi k Vám hodí víc. Objednávky do restaurací a jiných podniků hypotéku určitě splatí spolehlivě.

Soňa Malinová řekl(a)...

Taky mi přijde, že jsem to víc já.

Petula řekl(a)...

Soňo, i když z hrnečků s vytlačenou kytičkou pijeme moc rádi, vaše nová "kolekce/styl" se mi líbí moc. Asi jsem do tohoto stylu dozrála. Až se nám rozbijí ty bílé, určitě objednám u vás (i s mýdlenkou ať to máme komplet). Změna je potřeba, sama jsem to teď poznala (po 10ti letech odcházím do jiné práce a i když si s platem spíše pohorším, cítím, že je to správná cesta). Moc Vám držím pěsti.

Anonymní řekl(a)...

Soňo, také chválím novou kolekci. Je tedy pravda, že jsem lehce zasmutnila - muž mi chtěl před lety ulahodit a ohřát mi čaj a postavil krokusovou konvici od Vás přímo na kamna...no, dno odpadlo téměř s chirurgickou přesností. Od té doby slibuje, že u Vás příležitostně objedná novou, takže mám asi už smůlu. Aspoň si budu dávat lepší pozor na krokusové misky, talíře, mléčenku, cukřenku a svícínek - ten mám za extra vzácnost, protože jsem ho podědila po spolubydlící dávno předtím, než jsem Vás objevila, a až po dlouhé době jsem si ho dala dohromady s Vaší keramikou, protože ke koupi tehdy už na e-shopu nebyl.
Ať se (s)nově daří!
PS: Z konvičky bez dna jsem udělala vázu - strčím dovnitř úzkou sklenici s kytkou a hotovo :-).
Lea

Soňa Malinová řekl(a)...

Petule, přeju, ať se máte v nové práci moc hezky!

Soňa Malinová řekl(a)...

Leo, vaše ,,váza" z konvičky bez dna mě pobavila:)

Pondělí řekl(a)...

Soňo, máme Tvoje krokusy, máme Tvoje pomněnky, máme Tvoji vytlačovanou bílou keramiku a máme to všechno rádi. Ale naprosto tu potřebu posunout se dál chápu! Nová kolekce je skvělá. Z nových hrnků se pije náramně dobře a mají současný šmrnc. I když v práci mám na kafe už x let Tvůj velký pomněnkový hrnek, ťukla jsem s ním o umyvadlo a má velkou prasklinu, která ale naštěstí neteče - a doufám, že mi ještě nějakou dobu vydrží, protože jsem s ním prostě srostlá... :-)
Zdravím. Kl.