neděle 7. června 2020

Osudy

V dílně nebo když vařím - poslouchám. Od Buchet na Wave po rozhovory na Vltavě.

Posloucháte pořad na Vltavě OSUDY ?
Od pondělí do pátku  s jednou osobou. Tento týden dirigent Libor Pešek. Doporučujeme ( nezávisle na sobě jsme s D. poslouchali)

Najdete tam taky Alenu Vágnerovou, architektku Alenu Šrámkovou...desítky zajímavých osobností.
.....
Sobota.
My dnes do Brnééčka. Obhlídnout novorozence Viléma. Danovi spolužáci z vysoké se usazují.
Přidá se i Eliška z Fait gallery .








Kdyby nic, tak už jen kvůli těm kamarádům, ty tři roky na vysoké  stály za to.
D. se nakonec rozhodl neodevzdat bakalářku. Tím pádem bez titulu a vysoké, ale úplně tomu rozumím.
Averze vůči vedení školy ( způsobu výuky i zákulisním praktikám)  se každým rokem stupňovala.
Přátele zůstávají. Většina z nich bude na svatbě.

Josef    nám udělal skvělé burgry. Z jeho budoucí ženy  Denisa Strmisková mám lehký komplex. Ale jen lehký, protože moji klienti nejsou bohatí a tak často improvizujeme,  a to mě vlastně i baví.

....

Neděle. Žádná sekačka, cirkulárka a i psi mají siestu.
D. šel běhat a teď spí.
Dopoledne jsem naglazovala pec.
Vařím rybu s bramborem a rajčatovým salátem.
K večeru se jdeme fotit na svatební oznámení.








7 komentářů:

Ver řekl(a)...

Achjo, ono je to snad na těch VŠ všude stejné,.. mám podobnou zkušenost z Karlovky, bohužel :/

Anonymní řekl(a)...

Já mám kamaráda, který studovat elektrofakuktu. Je to už nějaký ten pátek, takže se hezky před nástupem do prvního ročníku musel člověk rozhodnout, zda bude studovat bakaláře nebo rovnou inženýra. Kamarád si zvolil inženýra. Chodil do školy 5 let, 5 let dělal zkoušky a potom neodevzdal hotovou diplomovou práci. Zkrat, prostě se bál, že neudělá státnice. Vystřídal řadu zaměstnání a teď peče úžasné dorty a je spokojený.

Soňa Malinová řekl(a)...

Hezké vyústění:)

Anonymní řekl(a)...

Ono to tak trochu souvisí s tím, že je studium na VŠ "zdarma". Kdyby si to kamarád měl platit ze svého, tak by mohl možná péct dorty už o pět let dříve a získal by pět skokojených let života navíc. Takhle to platí všichni, tedy Ti, co odvádí daně. Místo jednoho studenta, který se to, co se za ty peníze naučil, stejně neuplatní, se třeba mohlo hradit jedno lůžko v nemocnici, které by prospělo řadě pacientů.To píšu z vlastní zkušenosti, po 25 letech učení na VŠ.
Hana

Soňa Malinová řekl(a)...

Ono to dálkové studium není pro studenta úplně levná záležitost, ale chápu, co tím myslíte. Kdysi jsem měla přítele Holanďana a ten měl na studium medicíny půjčku, kterou musel splácet po studiu.Takže dřel, i když nechtěl.

Anonymní řekl(a)...

Dcera studovala VŠ. Také neodevzdala s odůvodněním, že to nemá cenu. Co má v hlavě jí nikdo nevezme. A tak mi přišlo, že dnešní VŠ chrlí mnohdy nevzdělance s titulem a chytří lidí bez titulu jsou jinde. Chytrost a vzdělanost nezajišťuje vysokoškolský titul. Zdraví Iwka

Anonymní řekl(a)...

Ano, skolstvi zdarma je pruser. Ale na obe strany. Studenti ( a ja taky) minimalne prvni 3 semestry propari do bezvedomi. A ucitele nejsou nicim nuceni k tomu skutecne ucit. Prednasky jako ctene prezentace , pripadne davove predcitani skript, neomluvene absence prednasejicich. Zadny zajem o zpetnou vazbu.

Proto je dcerka na soukrome zakladce. Placena sluzba, my si ji vic vazime a vyzadujeme za 100% penez 100%sluzby. Makaji vsechny strany.