pátek 26. června 2020

Jednoznačné NE

V jeden den mi píše

- kamarádka designérka potřebuje udělat 3D vizualizace, protože to neumí
- kamarádka kadeřnice, jestli bych nepomohla jiné kadeřnici vymyslet dispozici nového kadeřnictví    ,,Soničko, ona si s tím vůbec neví rady a nemá žádné peníze"
- z banky ... zútulnit kancelář

Klasika. Snažím se vysvětlit, že toho mám hodně a že vlastně ani takové práce už nedělám, ale nakonec se slyším, jak  říkám, ať mi pošlou podklady. Takhle vypadá moje jednoznačné NE:)

...

D. jede hlídat zítra psa. Myši mají rej. Přijde Silva.Bude mejdan.
Včera večer návštěva sousedka Ela. Má dvě malé děti, moc často se nevídáme, ale teď když se stěhujou, mi je to najednou moc líto. Její muž Marek mi pět let pomáhal s galerií. Plakáty, instalace výstav, webové stránky a taky jednou týdně hlídal galerii.
Oba se hodně angažovali v záchraně Havířovského nádraží. Milí , skromní lidé .

Sama sobě slibuju, že za Elou sem tam zajedu.


Lampička a věšák obojí z bazaru za stovku. Kategorie: ještě nevím , co s tím, ale nemůžu to tam nechat.










4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

S vami bych se tak rada vydala o bazarech :)))
Iva

Umim totiz jen velke celky a ten zaverecny detail, soska sem, kaminek tam, to mi tak moc nejde...
Ps: letos jsem NE rekla. Ty udivene vyrazy za to staly...

Soňa Malinová řekl(a)...

Říkat ne mi jde skvěle, když cítím z lidí něco divného.Na to mám radar.

Anonymní řekl(a)...

Oooo, tak rovnou můžeme udělat akci 'Se Soňou po bazarech severní Moravy', na kterou plynule navážeme workshopem 'Recycling a upcycling úlovků', kterou završíme přednáškou psychologa 'Jak přemluvit manžela, ať mě vyzvedne a odveze i s tím novým krámem (pokladem) domů a ještě to vyvleče do 3.patra'. Já se hlásím! 😁😁😁😁

Anonymní řekl(a)...

Když člověk udělá druhému "něco zadarmo", tak ten druhý si toho ani moc neváží. Udělala jste Soňo dobře, že jste řekla ne. Jednoznačně NE. Také nechodíte ke kadeřnici upravit vlasy "zadarmo" nebo vám švadlena ušije šaty také "zadarmo"? V restauraci vám také nedají jídlo a pití "zadarmo". Něco jiného je sousedská výpomoc, a ta funguje trošku jinak. Soňo držte se. Říkat NE je mnohdy výborná odpověď. Zdraví Iwka