pátek 22. května 2020

O generaci mladší

Díky blogům a instagramu jsem objevila pár slečen, žen, matek o generaci mladších, které mě inspirují. Ne ve všem. Občas mám úplně jiný názor, ale v globálu mě  baví a vlastně i posunují .

Dnes jsem natrefila na blog Báry Perglové zakladatelky ( bohužel už neexistující značky) HNST.LY
Tehdy na mě obchod působil hodně profi, jak fotkami, obsahem tak zbožím. Ani ve snu by mě nenapadlo, že za tím stojí mladá žena bez kapitálu. Momentálně vyřezává jen tak pro radost krásné naběračky, o jejich ceně píše TADY .

O projektech, které zanikly, se skoro vůbec nepíše. Spousta mých známých roky podniká, ale jsou na hranici chudoby a nebo se jim daří, ale stojí je to velké nervy, čas, zdraví. Nic, co by bylo k závidění.

Čeho jsem si všimla, že jakmile někdo přešel z domácího podnikání ke kamenné prodejně se zaměstnanci, měl méně peněz, času  i radosti.
K tomu ten závazek pevné pracovní doby, kdybyste se raději odpoledne opalovali u nějakého hezkého lomu.
Mít vlastní obchod je lákavá představa, ale v dnešní digitální době, často zbytečný luxus.
Určitě jsou obory, které si obchod vyžadují, ale pak jsou i takové, které se dají krásně obsloužit od pracovního stolu.

Když to vezmu z vlastního podnikání. V mojí galerii prodám asi 5 hrnků za rok . Přes  e-shop    jsem tento měsíc přijala desítky objednávek. Taky z Norska. Oléé.
Když už jsem u toho e-shopu. Vložila jsem zástěry. Trochu kutna, ale to já mám ráda. Hlavně, že to má kapsy a je to volné.

S Vendy  (Vendulou Smutkovou) jsme za půl hodiny nacvakaly spoustu fotek.  Taky overal




















8 komentářů:

evulekotule řekl(a)...

Overal Vám moc sluší a má krásný moderní střih.

U kapsy na zástěře je super to zesílené přišití v horní části. Je to takový praktický detail, aby se kapsa nevytrhávala, ale v provedení Vaší švadleny i krásně esteticky zpracovaný :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tady je vidět zkušené oko, které vidí důležité detaily.

Anonymní řekl(a)...

...tady je vidět pěkná modelka, která má navíc nápady :-)
krásný den vinšuju jarka

Pondělí řekl(a)...

Soňo, Tobě to tak sluší, v overalu i v zástěře. A já už jsem svoji-tvoji zástěru dneska dostala, oléé. :-) Těším se, že v ní strávím léto. Holky říkaly, ať ji nosím i do práce. No, to asi nepůjde, úřad je úřad, ledaže bych se vymluvila, že se na mně holt ten dlouhý home office trochu psychicky podepsal... ;-) Zdravím a ať se v podnikání daří. Kl.

Soňa Malinová řekl(a)...

Kláro, já bych v ní taky chodila ven, kdybych se nestyděla. Mám radost, že se ti líbí.

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji, Jarko.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den milá Soňo, ráda zavítám na Váš blog a všimla jsem si, že jste psala o panu Juráčkovi a dnes jsem zaznamenala, že vychází kniha O Pavlovi od Dany Horákové. Tak jsem jenom chtěla dát malý tip. Mějte se hezky. Hel z Ol

Soňa Malinová řekl(a)...

Já to tušila s tím Juráčkem. Ta soběstřednost, která se promítá do vztahů. Stejně jak Havel.