pátek 15. května 2020

Důležité k poslechu

Ráno jsem stála hodinu venku před zubní ordinací spolu s dalšími lidmi.
Jedna z čekajících zesměšňovala jak roušky, tak tu ,,šaškárnu " o rozestupech. Musím podotknout , že zrovna nespokojená  paní měla značnou nadváhu a v případě nakažení, by se mohla dostat do kritického stavu.

Važme si toho, že náš zdravotní systém nekolabuje.

Doporučuji si poslechnout část záznamu z neveřejné schůze sněmovního zdravotního výboru o šíření koronaviru.  záznam ZDE

Dneska jsme se s mámou domluvily, že na svatbě nebude. Skoro mi vyhrkly slzy, ale úplně to chápu. Tím spíš, když se léči s plícemi.

Čím dál víc mi je jasné, že pokud svatba, tak hodně flexibilní, bez omezení na pevný počet hostů .
Spíš mi teď dává smysl párty, na kterou dojde každý dle svého uvážení a situace.



11 komentářů:

Jana řekl(a)...

Do června může být zase všechno jinak. Taky u nás řada lidí nadává na všechny ty opatření, a najednou v sousední dědině nakažení, a hned 10, a všichni stahlé zadky, protože ve stylu "opatření jsou na h...." byla celá dědina před týdnem na akci hasičů, makrely a buřty z udírny... Ale třeba v červnu už budem všichni zdraví!!!

Soňa Malinová řekl(a)...

Přeju, ať se to tam u vás rychle podchytí!

Anonymní řekl(a)...

Soni,
ja ty reci o saskarne celkem chapu...
Nektera ta opatreni jsou tak nesmyslna a protichudna, spatne komunikovana, ve stylu Cukru a bice (hlavne aby to Chorvatsko bylo, ze).
Zkratka respektuju to ze nevzbuzuji v lidech duveru a jedine co muzu je chranit sama sebe a sve blizke.

Budme opatrni a velkorysi!

Iva

Alena - Ruce v hlíně řekl(a)...

Soni, děkuju za odkaz. Přeju Vám pevné nervy s plánováním. Nás to čeká až začátkem září, ale taky nevím, co si o tom myslet a co s babičkama, které ještě už velmi staré mám. Tak snad to nějak dopadne. Zdravím.

Anonymní řekl(a)...

Z 12.5. 2020 : Dušek Právu řekl, že za svými slovy z konce dubna si stojí, nechce se k nim ale vracet. „Proběhla normální diskuze, a pokud někdo měl potřebu diskuzi zveřejňovat, je to jeho věc. Jsou to slova historická, která dnes už nemají žádnou relevanci,“ uvedl šéf ÚZIS.

V žádném případě nechci nic zlehčovat, ale vše má svůj vývoj a ve strachu se věčně žít nedá.
Iva

Soňa Malinová řekl(a)...

Je fakt , že posledních 14 dní lidi roušky nosí jen na veřejnosti a jinak v osobním a pracovním životě to neřeší a žádný dramatický růst nenastal.

Anonymní řekl(a)...

Ve mě vzbudilo a vzbuzuje nedůvěru počítání nemocných, vyléčených a zdravých. Jak se mohou porovnávat čísla bez uvedení počtu obyvatel? To mi selský rozum nebere. Taky jsem tzv ohrožená skupina, i když začínám nenávidět některá slova, jako senior, ohrožená, vymezená, promořená… Hlavně nikde není pravda, proč? protože nikdo neví .. tedy epidemiologové, lékaři, vědci? nebo je to zase jen materiál na zviditelnění a manipulaci? To je otázka. Asi máme možnost si každý vybrat postoj. Já se snažím nestýkat se s někým, kdo mě nezajímá, chodím k lékaři když musím, syna jsem přivítala s otevřenou náručí. Nechci umřít nešťastná a zdravá:). Rouška v uzavřeném veřejném prostoru je samozřejmost, venku blbost. Asi by bylo dobré nám dát důvěru ve zdravý rozum. Lenka

Anonymní řekl(a)...

Trochu tu paní chápu. Dnes jsme jeli na výlet kousek vlakem - a ouha, výluka. Do výlukového autobusu jsme se nacpali, hlava na hlavě, i pár psích se našlo. Odstupy neřešil nikdo - všichni totiž chtěli jet. A v muzeu nebo knihovně musíme dodržovat odstupy. Trochu nelogické. Marie

Lenka Hrubá řekl(a)...

Soňo, možná to s koronou souvisí jen na půl, ale moc doporučuju si přečíst knížku Faktomluva, shltla jsem jí za víkend a je to neuvěřitelně zajímavé čtení! Vlila mi trochu optimismu nad lidstvem do žil a chystám se si to přečíst ještě několikrát, abych to všechno pěkně vstřebala a zalezlo mi to pod kůži jako nová fakta...

themmeaut řekl(a)...

useful site Ysl replica handbags click to investigate click over here More hints Read Full Article

Unknown řekl(a)...

Check This Out discover this weblink Read More Here look at more info read this article