úterý 26. listopadu 2019

Vernisáž Durch Duo a pletací workshop


Na vernisáž přišlo hrozně málo lidí. Není to výstavou ( na tu máme velké ohlasy na sociálních sítích i od místních).
Každý říká, že je to Havířovem. Lidi nejsou zvyklí chodit do galerie.

Nebo toho mají  za celý den dost a už se jim ve tmě nikam nechce? Každopádně ještě na PR trochu víc zapracuju. Je mi to líto hlavně kvůli autorkám, které jely na otočku  přes půl republiky .

Anežka s Danou úžasné a milé.
Mluvily o tom, jak výrobky vznikají, co je pro ně důležité, o zodpovědnosti designérů , o práci ve dvou...
Většinu vernisáží se snažím dělat formou rozhovoru a funguje to.




Anežka čeká třetí dítě.




Pletací workshop velmi oddechový. Přišly i ty, co umí plést komplikované vzory. Lenka z Nového Jičína dovezla vynikající štólu, po které jsme se mohly utlouct. 

My jsme ta generace, která kdysi pletla, protože v obchodě nic nebylo. Večerní zábava na internátě.
Teď je pletenin všude a není důvod. Snad jen, že ten ručně pletený svetr hřeje nejen na těle, ale i na duši. 




13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pekný deň prajem,
Workshop mohol byť famózny, škoda že pre mňa ďaleko. Ľudia sú momentálne unavený, ale skôr pshychicky, také nemastné a neslané obdobie. Ale po búrke vždy víde slniečko. U nás sa začína celkom dosť pliesť, ženičky poriadajú stretávky , kde si nosia aj pleteníčko.
Krásny deň prajem Lenka

Alena řekl(a)...

Ja som si tiež už svoje odplietla a vnúčatá ešte nemám, tak som sa k tomu už nevracala. Plietla som hlavne podľa Vereny, deti boli celé obštrikované, vlastne aj ja, zapracovávala som aj zlaté a strieborné nite, drevené gorálky, vizerala som umelecky, skoro ako to kreslo:-) Mimochodom je nádherné!!
Deti milovali vyštrikované obrázky, ja som mala rada osmičky, prírodné odtiene a drevené gombíky:-)
Pozdravujem, Alena!

Anonymní řekl(a)...

Nechce se jim :-). Beru to teda podle sebe, u nás na dědině mají naši kamarádi takovou malou galerii, kde vystavují místní a z okolí. Zrovna v sobotu byla vernisáž, fakt se mi nechtělo... chystat, oblíkat...atd. Pak mě to mrzelo. Ale taky chodí málo lidí, možná je potřeba vydržet a zlepší se to, ale těžko říct. Všem fajn dny. Petra

barvinek řekl(a)...

Škoda, že jste tak daleko...

Jinak jak píšete: "My jsme ta generace, která kdysi pletla, protože v obchodě nic nebylo. Večerní zábava na internátě. Teď je pletenin všude a není důvod. Snad jen, že ten ručně pletený svetr hřeje nejen na těle, ale i na duši."

Tak to tak pravda není. Stačí se kouknout na instagram a pletení opět jede. Sice né v takové míře, jako tomu bylo před lety, ale opět jde do mody. Sice v krámech je spousta pletenin, ale jaké... Kvalitní svetry jdou do stisíců a ty co nabízejí obchodou jsou ve směs 100%akryl a to již né. Takže za mně raději jeden pletený svetr z vlny, než x svetru z akrylu. I moje 11 letá dcera teď ráda nosí pletené svetry a předhání se se spolužačkou, která má více pletených věcí. Její maminka také plete.
Tereza

Soňa Malinová řekl(a)...

Je to pravda. Pletení je na vzestupu. A nejen pletení, ale všechny rukodělné práce. Drhání, šití.

Soňa Malinová řekl(a)...

Petro, vy jste mě svou upřímností rozesmála:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Zdravím pletařky - Alenu a Lenku!

Alena řekl(a)...

Dík:-)
Zabudla som, že k uštrikovaným šatám, alebo k tunikám, som si ešte zabehla pre naušnice a brošne do Diela, českého aj slovenského, ešte zohnať kožené topánky a bolo to v cajku:-)
A šila som tiež, najradšej z čalúnických látok, tie boli naj, hlavne tie, čo patrili na rubovú stranu a preto ešte raz vzdychnem, to kreslo je úplne podľa môjho gusta, top!

Soňa Malinová řekl(a)...

Aleno, úplně to vidím! No a kožené boty i pletené šaty jsou zpátky.

Jana řekl(a)...

Souhlasím s Petrou - když nejdu, mrzí mě to.

Anonymní řekl(a)...

Donutila jste me premyslet... proc vlastne nechodim na vernisaze ja? Do gala bych se hodila rada... spis mam strach ze prijdu do spolecnosti kam nepatrim. A prijde se na to, ze umeni miluju stejne jako vino. Chutna/ nechutna, libi/ nelibi.

Ps: vernisaz formou rozhovoru zni uzasne :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ten strach mívám taky. Proto jdu vždycky s někým,abych tam nebyla náhodou jako kůl v plotě.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani, zrovna včera jsme to ještě s Danem rozebírali, že matky s malými dětmi to mají komplikované.Než se ošéfují děti, úkoly...to už má člověk chuť si dát nohy na stůl a ne lítat po vernisážích.