sobota 9. listopadu 2019

Daniela

Nedávno se za mnou zastavila do galerie Daniela. Pěstounka osmi dětí. Před deseti lety jsem jim zařizovala hernu v rámci natáčení Bydlení je hra. Mám pocit, že je to nedávno, když mi vyprávěla, jak si vzali první holčičku Míšu bez nohy, teď už  všechny děti mají partnery a žijí samostatně.

Z pěstounství časem přešli na dočasnou péči a ta dopadla  tak, že když se biologičtí rodiče ročních dvojčat k péči neměli a hrozila zpátky péče ústavní, vzala si je Daniela  s manželem na trvalo. Teď jsou to krásné čtyřleté holčičky. Daniela má tuším něco kolem 54.
Jo a zhubla 21 kilo, přihlásila se jako dobrovolník do Adry, hraje v kostele na varhany a připojila se do místního loutkového divadla. Vypadá báječně.

Z nostalgie jsem si pustila díl s proměnou . Už bych to zařídila  jinak ( a ty příšerné hadry co mám na sobě!!), ale znovu jsem si uvědomila, jak byly první roky natáčení skvělé.

No a jinak jsem propadla mánii pletení čelenek.
Hezké je, že se na workshop hlásí matky s dcerami, takže to vypadá na trojgenerační dýchánky.










5 komentářů:

A jen tak mimochodem... řekl(a)...

Soni,
když jste vzpomněla Bydlení je hra ... chtěla jsem se zeptat, jestli budete mít nějakou přeměnu v druhé řadě Bydlet jako ...?
První řada byla moc zajímavá, ale této druhé nějak nemůžu přijít na chuť. Včera jsem ten díl vyloženě nepochopila.

Obdivuju lidi jako ke Daniela. Hlavně to odhodlání, odvahu a sílu. Držím palce.
Jitka

Soňa Malinová řekl(a)...

Nabídku na účinkování jsem dostala, ale křížilo se mi to s letními plány a tak jsem odmítla. Ještě jsem žádný díl neviděla, ale teď by tam měla být Lenka ze Zahrada na niti a to se ráda podívám.

Anonymní řekl(a)...

Ta předchozí řada se mi taky líbila víc. Tahle už je taková,jak bych řekla... plytká... Mladinká Soňa vypadá stejně jako současná, pořád jste kočka. :-) Ivča

Gabča řekl(a)...

Dobrý den Soňo, už taky pletu...jste prudce nakažlivá :), ale díky za to.

Soňa Malinová řekl(a)...

To není jak svetr, co se plete s přestávkami deset let, co ?:)