čtvrtek 3. října 2019

Co si pamatuju...

...vždycky se u nás doma četly noviny. Páteční Lidovky s přílohou a taky MF DNES.
Mámina siesta, kterou přenesla i na mě. Když jsem se ve dvaceti třech vdala, objednala jsem si předplatné.

O důležitosti rituálů už byly napsány stovky článků, ale přece jen je dobré si připomenout, že nějaké ty záchytné body, na které se těšíme, se docela hodí. Drobnosti, které  udělají život příjemnější. 

V roce 2013, po odkoupení vydavatelství MAFRA předsedou strany ANO, jsem si předplatné odhlásila.


Minulý týden jsem si poprvé koupila týdeník ECHO
Zakladatel je bývalý šéfredaktor Lidovek Dalibor Balšínek.
Čtivé, srozumitelné , nezávislé psaní o věcech, které mě zajímají.

To neznamená, že se všemi články plně souhlasím, ale rozhodně mě baví a inspirují k přemýšlení.

A jak si nikdy nemůžu před Vánocemi vzpomenout, co bych chtěla pod strom, tak předplatné, to by se mi líbilo.

























10 komentářů:

Nitkymehozivota řekl(a)...

Díky za tip na ECHO, u nás čteme měsíčník Reportér, kam odešli novináři s bývalým šéfredaktorem MF Čásenským…… Hezké dny, e

Anonymní řekl(a)...

Roky nám do schránky chodil Reflex, ale postupně jsme s mužem oba zjistili, že už čteme jen něco, že někteří autoři odešli, že se to dost změnilo, a tak jsme taky odhlásili předplatné. V současnosti jsem ještě nenašla časopis, který bych odebírala. Ale přesně si pamatuju to pnutí, když jsem ho nesla ze schránky a musela čekat, bo muž měl právo prvního :)
Hezký den. Gábina

Soňa Malinová řekl(a)...

Pnutí:))

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to dnes přiberu i Reportér.

Lenka Hrubá řekl(a)...

Díky za tip, koupím ECHO na víkend!
Rodiče vždycky kupovali Reflex, ale stal se z něj takovej bulvární plátek, už jsem ho neměla v ruce pár let... my máme předplacený Respekt, Reportér a Deník N, vše ve webovém provedení, takže je máme oba k dispozici neustále v telefonu. A nedávno začal Deník N vydávat každodenní podcasty Studio N a ty jsou teda super, doporučuji!

Soňa Malinová řekl(a)...

Já děkuju za tip na podcasty. Jak sedím celý den u počítače a dělám interiéry, tak u toho ráda něco poslouchám.

kator traktor řekl(a)...

Přesně, ne se vším souhlasím, ale Echo jsem objevila asi před dvěma lety a mám ho ráda, spolu s Deníkem N. Hezký víkend!

Anonymní řekl(a)...

Mluvíte mi z duše. Předplatné na MF mi dobíhá a už se nemůžu dočkat až doběhne a noviny mne přestanou iritovat svou suralistickou blbostí. Přemnožená klíšťata, dražší poplatky za psy, přísnější dozor nad studnami, přemnožení divočáci... titulky na první straně, ať se protestuje v Hongkongu, bouří britský parlament nebo se chystá impecheament Trumpa. I nám natvrdlým už došlo, že o nestranném informováni to už není.
Vendula

Anonymní řekl(a)...

Všechny noviny a časopisy časem sklouznou někam, kde nás to prudí. A po čase je fakt nejlepší odhlásit. Já to udělala již vícekrát a vůbec mne to nemrzí, protože takové "blbosti" způsobují pnutí ve společnosti a "na.ranost" lidí.Totéž platí o televizi, proto nezapínat, a zabývat se jinými věcmi. Zdraví Iwka

Aranel řekl(a)...

Potvrzuju Reportéra a Respekt. Ani jeden z nich není 100%, ale jak píšete, o tom to není, člověk rád přemýšlí i nad věcmi, se kterými úplně nesouhlasí.
A ještě si sem tam ráda koupím Hosta a Sedmou generaci.