sobota 5. října 2019

V pondělí papučový den

V mém případě by papuče doma neměly efekt, tak aspoň krátké připomenutí   přes blog.  Psala jsem  loni a budu psát i příští rok.  Peněz v oblasti hospicové péče  nikdy není  dost.

Již 3. ročník kampaně "DOMA. Týden pro mobilní hospice" proběhne opět druhý říjnový týden, a to 7. - 13. října 2019. Zapojí se do něj 21 mobilních hospiců po celé ČR. Cílem nás všech je šířit myšlenku umírání doma. Chceme, aby lidé věděli, že mají možnost vybrat si, kde chtějí strávit závěr svého života. Že existují organizace, které pomůžou i nevyléčitelně nemocným dospělým a dětem zemřít důstojně a doma. Pomozte nám šířit tuto informaci, aby i ostatní věděli.

Pokud jste letos nic nepodpořili a máte pocit, že bez nějaké té stovky přežijete, věřte, že to budou dobře využité peníze.
Darovanou částkou si můžete snížit základ daně. 

.....








4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Soňo, nemáte prosím tip jak takový dar vyřešit účetně? Jsem osvč prvním rokem a nemám s tímto zkušenost. Jak takový dar tedy podložit?

Moc díky za radu,

Veronika

Zuzana Macháčková řekl(a)...

Hezký den, Veroniko.
Citace: "Od základu daně mohou fyzické osoby (včetně zaměstnanců) odečíst hodnotu poskytnutých bezúplatných plnění (darů), pokud úhrnná hodnota bezúplatných plnění (darů) ve zdaňovacím období (kalendářní rok) přesáhne 2 % ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč. V úhrnu lze odečíst nejvýše 15 % ze základu daně. Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) uplatňují odpočet darů z daní přímo ve svém daňovém přiznání."
Tzn. zjednodušeně abyste si mohla dar odečíst z daní, musí mít hodnotu min. 1000 Kč (hodnoty darů se sčítají, takže to může klidně být 10x100 Kč). Každá organizace by vám měla (min. na žádost) vystavit potvrzení o výši daru. Všechny dary poté uvedete v daň. přiznání a přiložíte všechna obdržená potvrzení.

Zuzana

Soňa Malinová řekl(a)...

Přesně tak, jak píše Zuzana. Organizace zašle potvrzení o daru a ten se pak vloží do daňového přiznání .

Anonymní řekl(a)...

Skvěle, díky dámy za reakce, hezký večer!

V.