čtvrtek 11. července 2019

Tak zas hlídáme psa...

...a ten hezký bazén v Heřmánkách.
Jen není tak hezky.
Hezky bude příští týden, až budu s holkama v Budapešti. Celý zpocený budeme chodit  po městě .



D. s Borkem byli na kole dnes  a zítra milostivě vezmou i mě  - brzdu pelotonu.
...........

Pondělí bylo pracovně nahuštěné . Po dvanácti hodinách jsem si dala víno a padla.
Odpolední výběr  oken pro klientku u pana Kolovrata  byl zážitek.
V každé místnosti udržují přesnou vlhkost vzduchu. Jsou děsně pintlich. Rodinná firma. Jestli chcete kvalitní dřevěná nebo dřevohliníková okna, tak rozhodně doporučuju.  ( není to placená reklama, jen čiré nadšení z kvalitně odvedené práce).

...........

Půjčila jsem si knihu v PLATO. Víc knížek, ale TAHLE  je top.


 Role kurátora v současném českém umění je sborník textů třiceti kurátorů, kteří objasňují specifika své profese a nabízí tak čtenáři mnohdy překvapivé pohledy na svět současného umění.  Kniha je určena začínajícím kurátorům, galeristům, umělcům a širší veřejnosti se zájmem porozumět současnému umění a různým formám jeho prezentace.

Velmi poučné a vlastně trochu úlevné, protože ne všichni výtvarníci o kurátora stojí a ne vždy je to nutné. Další věc je, že často vystavujeme soubory, které už vystavované byly, měly svého kurátora, ten vnesl nový pohled a není třeba vymýšlet něco úplně nového. S čím si dáváme opravdu velkou práci, je instalace. Kupodivu na nás umělci hodně dají, dovolí některé věci vyřadit ( to děláme často), trochu přeskládat.  Ale pak jsou i tací, co přijedou s jasným konceptem, všechno promyšlené.
Ovšem byla i  výstava, která byla bez jasného výběru a do teď si to vyčítám. Všechno jsou to cenné zkušenosti.



...........

Brzda pelotonu se ukázala větší  brzdou, než všichni zúčastnění očekávali. Navíc mi NĚKDO !!!! zatajil, že trasa obsahuje několik táhlých kopců.



                                                      na kole ke Kružberské přehradě

Žádné komentáře: