sobota 8. června 2019

Najít dobrý blog...

...je ještě lepší, než najít skvělou knihu. Za prvé jen tak neskončí a hlavně, čtení dávkuje autor a ne vy. Pořád se máte na co těšit.

Aranel velké dilema, jestli číst pozpátku nebo od začátku. Nejdřív jsem sjela posledních pár příspěvků, protože je stejně zamilovaná jako já, až na to,  že o tom umí i napsat. Je to hrozně hezký.  No a když teď vím, že ,,konec"  dobrý, čtu od roku 2011.

Vždycky jsem si říkala, že musí existovat i jiná galaxie blogerek  ( myslím tím okruh blogerek, co se mezi sebou znají), jen je těžké najít spojku mezi okruhy. Občas se stane, že z jiného vesmíru někdo zanechá vzkaz na blogu, který znám já . Naštěstí mě některé komentáře zaujmou natolik, že pak pátrám dál.

 U Aranel najdete odkazy  na kupu dalších třicátnic, co mají nejen něco v hlavě, ale umí to i hezky, čtivě sepsat.
Třicátnice jsou opravdu pro mě jiný vesmír. Ale obohacující. Jen si někdy  říkám, jaká škoda, kolik energie dávají do toho, aby něco dokázaly. ( tím nemyslím Aranel) . Na druhou stranu, kdyby společnost nevyvíjela tlak na úspěch, šla by celá ekonomika do háje.

Ještě se vrátím k A.Lustigovi.

Když se ho ptal kamarád, jak by chtěl, aby lidi na něj vzpomínali, řekl:,, Bylo by příjemné, kdyby si lidi, kteří si na mě vzpomenou, včetně mých dětí a vnuků, řekli, byl to fajn, chlap, držel slovo, nikoho nepodrazil. Byl bych rád, aby po mě zbyla pověst slušného člověka. To by mě úplně stačilo. "






9 komentářů:

Pru Den řekl(a)...

tak sedím u snídaně a překlikla na Aranel...zřejmě u ní ztvrdnu do oběda :-) díky Vám Soni :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

To je ideální čtení na neděli.

Anonymní řekl(a)...

Soničko za odkaz moc děkuji, i když jsem stará bréca, asi duchem mladá, ptž blog je super. s dalšími odkazy ne na nedělní dopoledne, ale na týden. Navíc jsem na blogy ujetá, asi jsem voayer.. ale v poslední době mých několik oblíbených přestalo psát a měla jsem pocit, že se v těch zbylých motám pořád dokola. A Lustig, už jsem tady psala, že je to moje láska a morální vzor, znala jsem se s jedním jeho kamarádem, a vím, že nic nehrál, prostě tak jak psal a vystupoval, takový byl i v soukromí.. A mám od něj podepsanou knížku s věnováním /heč/ :)) a na tu občas koukám a ptám se co na to říká??? Zdraví lenka z Ovy

Andrea Tachezy řekl(a)...

Soni, díky za tip na nový blog. Přidám se do skupiny zamilovaných a ráda si počtu :-)
Jinak Arnošt byl opravdu fajn chlap a navrch, kromě toho co je zmíněno, ukrutně vtipný. Přes to čím vším prošel, neztratil smysl pro břitký, občas černý humor. A to je jedna z věcí, kterou já si hodně cením. Mýho tátu vždycky zdravil "Nazdar vole!"

Anonymní řekl(a)...

Pan Lustig byl bezva chlap (s kulama) a spisovatel. Začala jsem ho číst ve 12 létech a ani po 53 létech se nic nezměnilo. A Soni děkuji za výše uvedený odkaz. Přemýšlivá mladá žena. Zdraví Iwka

Aranel řekl(a)...

No páni. Děkuju!

Soňa Malinová řekl(a)...

Aranel, my děkujeme za skvělé čtení.

Soňa Malinová řekl(a)...

Pan Lustig v rozhovoru řekl, že hlasoval pro popravu Milady Horákové a taky, že při útěku z koncentráku se zachoval nečestně vůči jednomu chlapci. Byla v tom upřímná lítost. Všichni chybujeme. Měsíc na to zemřel. A máš recht , Andreo, že byl ukrutně vtipný a pozitivní. Moc hezký pozdrav,,Nazdar vole!:)

Kamila Hornakova řekl(a)...

Souhlas. Nemám ráda hlavně ten pocit, když vím, že mi už jen zbývá pár stránek v knížce. Na webu nebo blogu pořád něco přibývá, pořád je se na co těšit.