středa 16. ledna 2019

Toho volna...

...se do konce života snad nenabažím.

I když jsem měla první dítě ve 27 a druhé ve 30, i tak jsem se dočkala období, když už zas volno mám a jsem vlastně ještě relativně mladá.
Pokud se mládí počítá podle toho, jak se člověk cítí. Fyzicky se cítím lépe než ve třiceti. Tehdy jsem byla vychrtlá na kost ( 47 kg tadááá) a neuběhla bych ani kilometr.

A najednou jsou děti skoro dospělé. Starší pobývá o víkendech u přítelkyně, mladší s kamarádkami jezdí na snowboard.

Když konečně odpadne zajišťování programu na víkend, doučování do školy, je toho volna tolik, že občas nevím, jak s ním naložit.

V sobotu jsem se byla účelně projít ke kamarádce, abychom pak vyrazily do sauny . Ležet nahá, koukat na zasněžené koruny stromů a rampouchy na střeše by dřív byla kvůli mojí stydlivosti hrozná křeč, teď si to užívám.( chodím jen do dámské sauny)

Odpoledne oslava narozenin kamarádky. Prostředím i hudební produkcí, jako bych se ocitla o 30 let zpět, ale bylo to milé. Vlastně víc, než jsem čekala.

V neděli společný úklid, nákup bot,  večeře v restauraci.

.......



Začátkem týdne jsem objela dvě stavby a pak hezky zakutaná doma u počítače.
Konečně jsem našla další schopné truhláře. U všech realizací dělám nábytek na míru. Jsou dny, kdy jen kreslím výkresy na výrobu.

Poslední týdny se mi ozývají samí zajímaví lidé. Evangelickou faru v Olomouci jsem nemohla odmítnout, už jenom proto ( nebo pro to ?)  krásné město. Takže v neděli pracovní schůzka, oběd a scuk s Adélou Jánskou.
D. se obvykle během mojí pracovní schůzky odklidí někam do restaurace a něco si čte.
V Olomouci obzvláště rád.

Chci být do konce života stejně stará, mít stejnou práci, stejné lidi kolem sebe... pak by ten věčný život nebyl vůbec špatný.

















9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ach Soňo,závidím Vám. V tom dobrém samozřejmě:-). První dítě jsem měla v 35,druhé v 37letech. Obě chtěné, ale čekali jsme neplánovaně 6let než se kluci narodí. Teď je mi 50,cítím se někdy na 35,někdy na 100let, ale hlavně - nemám žádné volno,starám se o maminku,donedávna ještě o jednoho příbuzného a chvílemi už nemůžu. Snažím se myslet na sebe,taky chodím do sauny(paráda),občas kino,občas pokec s kamarádkou, ale je to náročné. Přechod na krku spolu s pubescenty dělá divy:(. Těším se, až budou fakt ještě víc samostatnější a já si trochu vydechnu.
A apeluju na všechny ženy co chtějí dítě až ve 40ti - je to blbost. Za deset let budete grogy,to mi věřte. Milujte se a množte se jak vám příroda velí. Mezi 20 až 30lety.
Hezký den všem:).
Katka

Andrea Tachezy řekl(a)...

Soňo, je to paráda. Jsem šťastná, že rodiče jsou až na drobnosti ještě soběstační a já jsem najednou svobodná. Sice se dokážu uvázat ke zvířecím povinnostem, ale to se nepočítá :-D

Soňa Malinová řekl(a)...

Ono stačí péče o příbuzného a nemusí být k tomu ani děti a je to velmi náročné. Přeju hodně síly a hezké zážitky, co nabijí.

Anonymní řekl(a)...

První dítě v 21, druhé ve 24, je mi 47 a mám konečně čas sama na sebe, ze začátku to bylo až divný. Už si to umím užít. Ivča

Soňa Malinová řekl(a)...

Jj. Divné, že ? Ale rychle si zvykám.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soni, děti jsem měla ještě dříve než vy, když odrostly, užívala jsem si svých koníčků, čtení,kultury, než jsem se 11.1.2018 stala babičkou. Od té doby všechen volný čas věnuji broučkovi a vůbec mi nevadí, že pro sebe ho nemám.
Iveta

Anonymní řekl(a)...

Když se osamostatní děti, je to paráda. Pak nastoupí péče o staré rodiče, naštěstí jsme na tuhle starost dva. Vnoučata hlídám na požádání. Užívejte si svého "volna"! Iva.

Anonymní řekl(a)...

Soňo užívejte si tento čas, protože ten letí jak šílený a i Zátopek je proti němu pomalý. Nevíte, co všechno vás ještě může potkat. Já - 3 děti, práce na plný úvazek, starání se o mámu s Alzheimerem a sil ubývalo viditelně. Dnes je již všechno jinak, ale s věkem fakt ubývá sil. Žijte a užívejte si, co to jde. Myslím to upřímně. Zdraví Iwka

Anonymní řekl(a)...

...posledni slova...krasa :)