čtvrtek 15. listopadu 2018

Těžce to nesu..

...ale cokoliv napíšu na téma našeho premiéra, nedpovídá tomu, co prožívám.
Zajímavé, jak některé blogy jsou kozistentně apolitické. Jedou si ten svůj business. Hlavně nikoho neurazit. Pořád s úsměvem.








14 komentářů:

Jana řekl(a)...

Mám teď takové divoké období, v práci i v životě, a vůbec nestíhám zprávy a nevím, co se děje. Ale kdyby Babiš řekl, že prší, musela bych se dvakrát podívat ven, jestli je to pravda. Nevěřím mu ani nos mezi očima. Natož cokoliv o hnízdě.

Věra Žádná řekl(a)...

Nevím, proč by to měl někdo komentovat, navíc je toho všude přehršle.Třeba je to navíc uplně jinak...No, každopádně nejenom politikou živ je člověk a u nás už bylo i huř. Hezký večer. Věra Žádná.

Anonymní řekl(a)...

kozistentně :-D
(pardon, nešlo odolat)

Anonymní řekl(a)...

Už jsem komentovala asi Váš smazaný příspěvek k tématu, ale zmizel článek i můj koment. Moc si Vás Soňo vážím za to, že Vám ta situace není lhostejna, a občas se to na vašem blogu projeví, nechápu koment nade mnou, nechápu lidi kteří nejdou volit. Nechápu lidi, kteří věří, že na všechno existuje vysvětlení, které ti "čechouni" spolknou.. Z toho, co vyšlo na povrch ať už jakoukoliv cestou , se mi chce blejt. A potom co jsem četla na jednom blogu, který se mi líbil, že bloggerka byla na nááádhernééé dovolené v čapím hnízdě, si poopravuji názor. Krásný interiér ještě neznamená krásnou duši a dobrý rozum. Jsem moc ostrá?? ne, to mě jen obraz dnešních dnů irituje a nutí apelovat na slušnost.. Lenka kočka z Ovy

Anonymní řekl(a)...

Jasne. Jist je co, pit je co, tak co se starat a resit vedeni naseho statu. Blahobytu zdar!

Anonymní řekl(a)...

Sem to nějak nepochopila.....

Martina K. řekl(a)...

Soňo, souhlas, vůbec nevím, jak to co nejvýstižněji pojmenovat...irituje mě to, proč mám u toho pána stálý pocit, že nás má za blbce, kteří mu na všechno skočí...
Komentáře a přístup některých nechápu, taky mám co dělat, nestíhám vše, co bych chtěla..
ale žiju tady, jsem máma, babička a musím, mám potřebu být v obraze, co se děje (co nás reprezentuje ve světě) a dělat si na to vlastní názor. A jsem ráda, že moji tři synové (a jejich kamarádi) to mají stejně...hezké dny! M.

Zdena řekl(a)...

Milá Soňo, je to zoufalství. Řešíme to dnes a denně a vůbec nevidím světlo na konci tunelu. A k tomu "prezident" a jeho výroky. Kam jsme to dospěli.

Anonymní řekl(a)...

Soňo, Martino, Zdeno vidím to stejně :( Eva

Anonymní řekl(a)...

Jo! V tom vidím univerzální řešení. Prsa a mír! (a jestli tím začne Soňa, tak se myslím nikdo zlobit nebude)

Anna řekl(a)...

Soňo, je hodně věcí, před kterými lidmi raději zavírají oči. Naše politika jen je jednou z nich (svými postoji k současnému premiérovi i po druhé zvolenému prezidentovi se na blogu nebo FB netajím). Osobně mě hodně trápí něco minimálně stejně, ale spíše ještě důležitějšího - a to je postoj lidí k ekologii a k tomu, co pro zlepšení životního prostředí mohou udělat sami. Myslím, že to je oblast, kterou v poslední době asi "nasírám" jiné já :-) Další je třeba školství... ale je hodně bolavých míst, která by si zasloužila celospolečenskou diskusi.

Problém cítím v tom, že o ni není nebo přestává být zájem. Lidé nechtějí diskutovat, hledat řešení, společné body, na kterých se dá dál stavět. Lidé se raději vyčleňují do svých bublin a navzájem se uráží, haní, osočují z toho, kdo je větší hlupák.

Před časem jsem četla jednu z knih (Den, kdy jsem se naučil žít) mého oblíbeného francouzského autora Laurenta Gounella. Píše v ní mj. i o tom, co jsem si dříve nepřipouštěla, ale zpětně v tom vidím velkou moudrost. Čím víc se snažíme druhé přesvědčit o své pravdě, tím víc si obhajují tu svou, tím víc jsou v tom zarputilí. A ruku na srdce, funguje to i opačným směrem, nebo ne?

Líbil se mi současně i způsob, jak se s takovou věcí osobně vyrovnat, aniž by člověk rezignoval na to, čemu věří. Odkazoval se při tom na slova Lao - c' (čínský filozof) - "Lepší je zapálit vlastní svíčku než proklínat temnotu" - osobně si z toho beru to, že se snažím k věcem přistupovat se svým nejlepším vědomím a svědomím a druhé ovlivňovat "dobrým příkladem". To má podle mě větší váhu, než ostatní dramaticky přesvědčovat o svém postoji. Chci znát důvody, které jiné lidi vedou k tomu, co dělají nebo nedělají. Nechci si jen vytvářet nějaké své domněnky o tom, jak to asi je. Chci je pochopit. Myslím, že tohle nám hrozně moc chybí a tolik by to v mnoha ohledech všem prospělo.

Pokud jde o politickou rovinu - pak mě napadá třeba pořádání veřejných diskusí k různým ožehavým tématům, na kterých dostanou prostor slušně diskutují zaujímající odlišné pohledy. Není to jednoduchý úkol, chce to výjimečného moderátora, který to ustojí, chce to velkou ohleduplnost všech zúčastněných, ale pokud chceme nějakou změnu, nezbývá než lidi naučit slušně diskutovat a respektovat názory druhé strany, mít hlavu otevřenou, i když to s námi někdy "cuká" sebevíc. Pak se nám možná podaří najít společnou řeč a s věcmi (v pozitivním slova smyslu) hnout.

Přeji hezké dny

A.

Anonymní řekl(a)...

https://www.youtube.com/watch?v=Sfk65vpWbY0

Soňa Malinová řekl(a)...

Anno, moc díky za moudrá slova.

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji skvělé video od Zdenky Polreich - https://www.youtube.com/watch?v=Cnej6PqzRF8