středa 31. ledna 2018

A teď ještě to vysvědčení...

Snažím se zuby nehty vidět pozitiva. Na jedné straně David, který aspiruje  na opakování ročníku , ale  na druhé straně Borek, který se letos vyšvihl.

Prostě pořád něco.

A čím víc dětí, tím víc NĚCO, jak posledně poznamenala Silva.

Když jsme u toho vzdělání, začala jsem znovu trénovat angličtinu na DUOLINGO  . Aplikace zdarma ke stažení do telefonu. Můžete trémovat i na počítači. Kdo chce, připojí se  do nějaké skupiny , kde se navzájem motivují. Nebo si založte svůj vlastní  klan. 

Vzdělání zdar!





5 komentářů:

Ilona Ř. řekl(a)...

Soňo,
také mám doma jednu puberťačku, v osmé třídě, kdy budeme všichni rádi, že dodělá na první dobrou základku !
Když jsem se muže den před vysvědčením ptala, co jí tedy dáme za její výsledky, když se prý dle psychologů, má oceňovat i ta nejmenší snaha, tak cituji :
,,Dostane přes držku"
Když jsem namítala, že tudy cesta asi nepovede, tak řekl:
,,Nedostane přes držku"
Kdyby jste znala mého muže, tak tyto slova, ani fyzické tresty on normálně vůbec nepoužívá!
Je to sice černý humor, ale rozesmálo mě to natolik, že jsem pak nemohla usnout.
A dcera včera nakonec byla ráda, že za vysvědčení dostala druhou variantu ;-)
Tak vzhůru do dalšího pololetí!
A budeme doufat, že v životě bude šťastná!

Soňa Malinová řekl(a)...

Mladšího chválím i za čtyřky, protože snaha je viditelná. Starší to má úplně na háku, takže tam by pár facek bylo ma místě.

Mode de boulangerie řekl(a)...

Duolingo je jediné, co mě přimělo učit se. Fakt. Na mě to platí. I ty jejich připomínácí maily "chybíte nám". :D

Plihalova řekl(a)...

Starsi dcera byla svedomita,pecliva,jednickarka...doma na zabiti.Vyrostla z ni supr kamoska na kavu i dve deci vinecka.Syn lajdak,obcas kdyz byl starsi do skoly nesel.Skolu dodelal.Doma byl zlaty.Predloni uz jako dele dospely se zblaznil...Trapi me asi uz i sebe se vsemi hruznymi dusledky.Nespim,trapim se,placi(tajne) a preji si tajne,aby se mi vratil zase ten hodny kluk co nosil jen obcas spatne znamky.Protoze , male deti,male starosti.Dekuji,jste ma soukroma terapie.Hezke dny.JP

Angelika řekl(a)...

Jestli chceš, jsem na Duolingo jako ika_angel. Taky trénuju. :-) Až dodělám angličtinu, chci se vrhnout na němčinu. Ať ti to jde.

A k dětem... no, my nikdy nic za vysvědčení nedostávali a taky to šlo. Myslím, že ocenit se má spíš snaha, jak píšete, i když má čtyřky (a probrat, co se děje špatně). Myslím, že i dle psychologů je odměňování v podstatě jen cesta do pekel. Pak to člověk nedělá pro sebe, ale pro tu odměnu. Vám taky nikdo nedává dárečky za to, že se učíte anglicky. Jde o to, že člověk musí chtít sám od sebe. Namotivovat ty děti. Rodiče nám byli dobrým příkladem. Chytří, zvídaví, všechno, co se nevědělo, se hledalo v knihách.