pondělí 6. března 2017

Jak to mám s EET

Celý měsíc jsem přemýšlela, jak se k tomu postavit, ale dřív než řeknu, jak jsem se rozhodla, bylo by dobré vysvětlit moji situaci.

EET se na mě vztahuje jen díky galerii. Galerii měsíčně dotuju přibližně 10 tisíci ze svého platu + náklady na vernisáž.( občas mám slabé chvilky a myslím na to, že bych si mohla za ty peníze opravit promáčklý chladič, nebo jet k moři, nebo si vzít víc než tři dny dovolené).

Všechny ostatní příjmy mám přes účet. E-shop mám bez platby kartou. To znamená , že se na to EET nevztahuje.

Babišova rétorika, že jen nepoctivý živnostník se EET vyhýbá, je na mém a nejen na mém příkladu úplně lichá.
Už z principu nemůžu na EET přistoupit.
Nechci přijmout nařízení člověka, který sám kličkuje aby se vyhnul daním,  vnáší do společnosti atmosféru nedůvěry, navádí lidi k bonzáctví  , který podvádí, aby získal dotace a následně klidně na kameru lže a  překrucuje informace.

Rozhodla jsem se tedy v galerii neprodávat nic, kromě svých výrobků, na které se EET nevztahuje (až v roce 2018). Pokud ani volby nezmění tento výmysl, bude galerie sloužit čistě ke galerijní činnosti.
Omlouvám se všem, kteří u nás rádi nakupovali a těšili se z toho, že mají v Havířově něco jiného než zastavárnu, tržnici nebo bazar.


A ještě jeden moc hezký vzkaz na dveřích cukrárny.






12 komentářů:

Myyna řekl(a)...

Soňo, je to hnusná záležitost, máš pravdu. Zrušila jsem kvůli tomu platby přes bránu, protože odmítám dělit svůj čas ještě na péči o EET a investice do toho nesmyslu.
Je to krok zpět a hrozně mě to štve. Ale podporovat to nebudu. (Dokud mne k tomu někdo dalším hloupým zákonem nedinutí.)
Je smutné, že jsi musela i Ty udělat rozhodnutí, které je krokem zpět.
Je to prostě v ....

Soňa Malinová řekl(a)...

Ano, přesně jsi to vystihla.Krok zpět. E-shopy, které nabízely platbu kartou, raději tuto službu stáhli.

Jana Burianová řekl(a)...

Mně vadí, že cílem je sesbírat víc peněz do státní kasy, jenže tam se pak "vyhazují z okna" bez možnosti to ovlivnit. To je smutný a nejsem si jistá, že to má smysl.

Karolina řekl(a)...

Nezbývá, než bohužel souhlasit :-(
Ta cedule na cukrárně je krásná, ale je mi z ní smutno, a kdybych nebyla zrovna v práci, tak bych se snad i rozbrečela.

Anonymní řekl(a)...

Soňo mluvíte mi z duše. Je daleko jednodušší udělat "okradače státu" z malého živnostníka ( atˇ má či nemá zaměstance ) než zamezit zneužívání a rozkrádání dotací. Jsem měsíční plátce DPH, posílám kontrolní hlášení a tedˇještě EET. Čekám
už jenom na kameru na záchodě, aby Babiš věděl kolikrát za den spláchnu....
A k výsledkům voleb jsem hodně skeptická. Martina Raisrová

Lucie Konečná řekl(a)...

U nás skončilo několik fajn malých obchodů právě kvůli EET. Všichni lidi, kteří se v tom nevyznají, si myslí, že je to jen o tom, že obchodník nechce vydávat stvrzenky, protože si vydělává tzv. do kapsy. Je to celkově velký nesmysl a likvidace malých obchodníků. Štve mě to!

Majka řekl(a)...

Živnostník - Babišův volič, podporuje EET, protože ho štve, že někteří řemeslníci (většinou zedníci) se s příchodem zimy přihlásí na pracák, berou podporu a k tomu melouchaří. Zatímco on musí odvádět každou korunu státu. Já ho chápu, ale tady je vidět, jak jsou lidi zblblí. Tohle přece EET nevyřeší! Poctivec bude platit ještě víc a ten druhý se mu bude smát do očí. Obávám se ale, že tak jako tento živnostník přemýšlí většina Babišových voličů.

Anonymní řekl(a)...

Naprosto souhlasím. Mě se EET netýká. Všechny platby mi chodí na účet. Ale děsí mě ten plíživý nástup autoritařství. Hitler a Stalin by s Babišem asi chodili na pivo a náramně by si rozumněli, pokud jde o ovládání "poddaných". Pomaličku potichoučku směr Itálie, kde nejen že obchodník musí vydat účtenku, ale zákazník si ji musí vzít. Když vás před obchodem načapou kontroloři, zřejmě nějaká italská STB, bez účtenky, zaplatíte jako zákazník pokutu. A představte si, že navštívíte kadeřnici, ne za účelem ostříhání, ale protože jí něco zanesete, a vyjdete ven, samozřejmě bez účtenky, a něco vysvětlujte. Což je příběh, který se stal. Odporné, nechutné, k zblití. Líbil by se mi bojkot EET. Mě se netýká, ale klidně si to půjdu odsedět s Vámi. Radovan

Marcela - Nordic Passion řekl(a)...

A ja si rikala, jak se jednou ocitnu ve vasem kraji a zajdu si do galerie pro ty krasne veci. Tak nic. Samozrejme to rozhodnuti chapu. K Babisovi se mi vyjadrovat snad ani nechce, at se vam dari, Sono. M.

Anonymní řekl(a)...

Soni samozřejmě že vás chápu stejně jako stovky, snad i tisíce dalších. Sebe nevyjímaje, ale tak trochu mě mrzí, že za Babišem jsou schovaní mnohem větší dacani, kteří v poklidu a potajmu odvádí naše peníze na ostrovy a do jiných daňových rájů....a v jeho případě oceňuji hroší kůži, protože ti co s námi cvičí a smějí se pod vousy "nevystrčí"nos.
Hodně štěstí. Hana

Anna řekl(a)...

Soňo, souhlasím a je mi z celé situace smutno. Sama jsem se zařídila podobně - většina příjmů mi přichází naštěstí na účet a kvůli té malé části, která byla v hotovosti, se rozhodně nepřetrhnu a nebudu kvůli tomu zřizovat EET. Takže odteď jen platby převodem na účet. Obzvlášť když ten, kterému se podařilo takovou blbost zavést, lže a nedodržuje zákony. A tak jak už psal někdo z předřečníků - poctiví jsou "biti", nepoctiví si vždycky najdou způsob, jak šidit a okrádat stát... Kéž by se lidem v hlavě trochu před volbami rozsvítilo a Babiše poslali s plnou parádou tam, odkud přišel... Hezkou sobotu (bez EET) :-) A.

jeje řekl(a)...

ugg boots
fitflops clearance
nike shoes
coach outlet online
coach outlet
canada goose outlet
reebok outlet
coach outlet online
hermes belt
ray ban sunglasses