středa 5. října 2016

Trochu agitka - prosím , pojďte k volbám.

Strašně moc bych si přála, aby volební průzkumy neměly pravdu. Není přece možné, aby 30% voličů  volilo ANO. Kdo ho volí?!     Kromě Richarda Krajča.

Andrej Babiš, podnikatel a zároveň ministr financí, vlastník médií... to už snad větší střet zájmů nemůže být. To jako by byl ministr dopravy Jančura a každý rok by si přidělil na své autobusy a vlaky dotace .

Ale aby to nebylo tak vážné, tak jeden díl z BLANÍKU .

A příště zas o Baltu.

















19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, k volbám jdu a "Bureše" fakt volit NEBUDU. Je smutné, že stačí kobliha a
nikoho nezajímá jak k tomu majetku přišel...třeba k Lovochemii...ach jo.. Martina

Anonymní řekl(a)...

Soni, chodím k volbám statečně a dobrovolně už od revoluce.Je mi 48let, pamatuju pionýra, SSM a mnohé z minula, ale stará si nepřipadám.Problém je, že si pamatuju jak to bylo za mého mládí a mohu porovnávat s dneškem.Nechci aby se vrátily"staré"časy, ale když vidím a slyším jak nám naši politici stále a dál lžou,kradou, mlží a desinformují, tak já teď už prostě nejdu.
Jak říká Jarda Dušek ve svých Čtyřech dohodách -...dali jste nám svůj hlas..."hlas" - tak teď mlčte...
Ať jsem zvolila kohokoliv, nesplnili politici napříč spektrem vlastně nic a nikdy.
Tak se omlouvám, nejdu.
Katka

Anonymní řekl(a)...

Jo, ale koho teda volit. My tady v Brně máme plné zuby Haška a proto ČSSD v žádném případě. A TOP s jeho Kalouskem? No to už vůbec ne. Každé volby hledám a pak dám hlas Zeleným, ale to je jen volba nejmenšího zla.

Soňa Malinová řekl(a)...

Já volím KDU-ČSL a kroužkuju. U posledních voleb jsem je volila a nejsem zklamaná. Pořád se mi Bělobrádek jeví jako čestný člověk . V rámci možností prosadili, co slibovali.

Anonymní řekl(a)...

Já rozhodně ANO volit nebudu a ani nic doleva a k volbám určitě půjdu, jako pokaždé:-). Já si jen dovolím přidat ještě takový můj postřeh, snad si už někdo všiml, že když si koupí vodňanské kuřecí řízky, nahoře vypadají krásně a vespod je to hrůza, jsou to snad nejhůř očištěné kuřecí prsa na trhu, prostě celý pan Babiš, tohle beru za jeho vizitku. Nechci mít z našeho státu firmu jako je Vodňanský kuře, tož asi tak.
Mějte se. Jiřina

Zubajda01 řekl(a)...

http://www.mylumia.cz/Mate-plne-zuby-potravin-od-Andreje-Babise-Stahnete-si-aplikaci-Bez-Andreje-A_3222 A znáte tohle??Já myslela,že spadnu z židle.Přesně to vystihuje mojí volební preferenci.

Anonymní řekl(a)...

Chodím ke všem volbám a letos určitě opět nevynechám. U nás řádí Zelení a Hnít Brno, naprostá katastrofa!

Veronika řekl(a)...

Chodím pravidelně, ale tentokrát fakt nevím koho volit. Poslední roky dávám většinou hlas Zeleným, ale teď jsou s Piráty a z toho jsem v rozpacích. Hlavně ať to nevyhraje Hašek... (tuhle jsme šli kolem letáčku ve výloze, kde byl on a ještě jeho místní kumpán, a pětiletá dcera říká: "Hele, tam jsou ti lháři!")

mischka řekl(a)...

Onehdy jsem vedla rozhovor ohledně "Báby" s člověkem, o kterém bych si byla myslela, že jako vzdělanej a zkušenej by měl mít aspoň elementárně racionální pohled - omyl!!! A nebyl to první případ. Volí ho lidi, o kterých by si nikdy nemyslela, že jim ten šílenej střet zájmů nebude vadit... Nevadí. O tom, jak to zdůvodnil, tu radši psát nebudu, neboť tak omezený a sobecký důvod jsem fakt nečekala...

Anonymní řekl(a)...

Kdysi jsem pracovala jako"civilní zaměstnanec" v jednom církevním zařízení.Zažila jsem opakovaně ten nátlak -jak a proč volit zrovna KDU-ČSL- a ti lidé jak ovce a naprosto slepě šli a bezmyšlenkově volili tuto stranu.P.Bělobrádek - aspoň za mě -je nesympatický a studený a neosobní člověk. Tuto stranu - nikdy.
A o ostatních platí to samé.Neznám stranu, kterou bych mohla volit, je mi líto.
Katka

Soňa Malinová řekl(a)...

Mám pocit, že strana prošla obnovou, ale nátlak si dovedu představit i dnes.
Nicméně pan Bělobrádek při osobním setkání je velmi přirozený a milý. Má v sobě pokoru a úctu k člověku.To se jen tak nevidí.

Karolina řekl(a)...

Musím bohužel souhlasit s většinou příspěvků výše - také chodíme vždy volit, ale poslední roky už volíme spíš cestu menšího zla, což není dobře. A tentokrát opravdu nevím, koho volit. Nechci dát hlas ani jedné straně (a přesně jsem si vzpomněla na Duškovo - Dali jste nám hlas, tak mlčte!).
Ano rozdává koblihy, KSČM lízátka s třešničkama, ODS obcházeli s jablíčkama a TOP09 mě doslova tahali na kafe. Jsou neodbytní. Celá tahle maškaráda mi vadí. Lidi, o kterých jsem předtím nikdy neslyšela, najednou vylezou a předhánějí se, kdo je lepší, kdo dá víc. Spoustu papírů a letáčků, skončí to při nejlepším v tříděném odpadu. A kdo to platí? Samozřejmě že částečně my z daní. Pardon, nepřeju si, aby taková agitka byla placena z našich peněz. Chceš do politiky, protože chceš pracovat pro lidi a něco změnit? Tak to dělej. Ať je za tebou vidět práce. Nikoli ať si vidět jen ten měsíc před volbami, kdy se zubíš z plakátu.
Fakt mě to nezajímá. A uráží mě, když mi cpou ten jejich program, i když jim říkám, že když budu chtít, najdu si ho sama. Mají snad voliče za úplné blbce, kteří neumí dvakrát kliknout, pár minut si něco číst a udělat si vlastní názor? Jasně že mají.
Jsem se rozohnila. Ale rozčiluje mě to s každými volbami víc a víc. Tím víc, že ať jsem volila, koho jsem volila, nikdo svým předvolebním slibům nedostáli, naopak.

Anonymní řekl(a)...

No, nakoukla jsem z druhé strany a trochu do zákulisí a v KDU se nezměnilo nic. Na první pohled možná, ale vpodstatě je to stále zkostnatělé, křečovitě se držící svých dogmat a pranázorů.Běda projevit jiný názor na už jednou dané, to ve chvilce zmizí úsměv a vstřícnost a jste okamžitě v nemilosti.Případně vás budou přesvědčovat do zblbnutí o své"pravdě".
Takže nene, díky nechci...S manipulací mám své životní zkušenosti z min.režimu a mám vypěstovanou kvalitní kontrolku.Je jedno jestli je strana černá, modrá, puntíkatá vždy jde o moc, peníze a vliv.
Katka

Mirjanka řekl(a)...

Kdyz ctu ty komentare, je mi z toho ouzko. Je videt, ze jsme zasazeni mnoha politickymi skandaly, mame sklon generalitivat, ze politik - spatnost sama. Mrzi me, ze kazdy tady vime, co se nam nelibi a jak a co delaji politici spatne. Ale sami na sebe naroky nemame. Precejen probrat se stranami, jejich programem, poslechnout si nejake debaty a snazit se najit "toho sveho" , kteremu pak sverim svuj hlas...at uz to pan Dusek shodil nebo ne, chapu jako svoji povinnost zase ja obcan. Kdyz vim, jak se ma chovat politik, tak taky musim mit narok na sebe jako na obcana, tudiz volice!!! Tak moc jsme o tuto moznost bojovali, svobodne volit!! Proste ztracime chut nejak se pricinit, i kdyz treba vysledek neni az tak patrny. Znam nekolik politiku, kteri opravdu odvadeji dobrou praci, jsou cestni a denne jsou vystaveni lynci obcanu za kdeco... chybi nam moralni vudce, ktery by nas povzbudil. Tak aspon ve vzpomince na Vaclava Havla...:""Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."

Jana řekl(a)...

No, věřit že KDU-ČSL je jiná než ostatní strany je pěkné, ale už toho také předvedli od revoluce celkem dost. A vadí mi jejich přístup k ženám.
Připadá mi, že není koho volit, všechno už tu bylo. Provařené tváře, scénaře, vzorce chování, skandály všeho druhu...politiku na takové úrovni, jako je u nás, slušný člověk dělat nemůže nebo nevydrží dělat. Jana

Janahe24 řekl(a)...

Bohužel, není koho volit.......

Anonymní řekl(a)...

Volím ODS!!! V Brně mají nejlepší kampaň a dlouhodobě plní sliby. A navíc teď jako jediní mají jasno o projektu nového přesunutého nádráží. Doufám, že zelení zmizí z politické brněnské scény. U lidovců jsem trošku v rozpacích. Bělobrádka mám ráda, je to velmi slušný člověk.

baschastyle řekl(a)...

Dobrý večer , dneska jsem objevila Váš blog. Moc se mi líbí. No ty volby nám moc nevyšly - taký jsem volila KDU-ČSL. Mějte se krásně!

Barbora Grünwaldová řekl(a)...

Volební účast byla příšerná. Nechápu, že lidem je to lhostejné. Nechápu, jak mohl opět vyhrát. Vlastně chápu, můžeme poděkovat všem nevoličům :-(