čtvrtek 29. května 2014

Berlín

Zítra vyrážím do Berlína a jako vždy všechno na poslední chvíli. Jakože až dnes jsem si vzpomněla, že bych si mohla zjistit, co je v Berlíně k vidění.
Budu vděčná za každý tip. Slibuju, že se na Vás nebudu zlobit, pokud se mi to nakonec nebude líbit.

Těším. Těším.

10 komentářů:

zd řekl(a)...

Určitě Židovské muzeum od Daniela Libeskinda, Památník holocaustu a i nová budova Hlavního nádraží stojí za podívání.

Anonymní řekl(a)...

Olympijsky stadion. A hlavne kdyz budete mit prilezitost, tak si pujcte kola, Berlin ma vsude cyklostezky nebo vyhrazene cele pruhy na silnici. Pres den je super jidlo v retezcich Vapiano (super jidlo a krasny design interieru), vecer jdete do Monsieur Vuong (http://www.monsieurvuong.de/), nejde si rezervovat stul, casto se venku stoji rada, ale do pul hodky budete uvnitr a maji to nejlepsi asijske jidlo, ktere jsem kdy jedla, palive ale uzasne. Navic to tam zije :) Preju krasny pobyt v Berline. Radka

kusanec | baby blog řekl(a)...

Soňo, loni jsme v Berlíně byli dvakrát. První report je spíš vizuální, ale nějaké tipy tam taky jsou: http://bit.ly/ksnc_berlin01, tady je report z druhé cesty: http://bit.ly/ksnc_berlin02. Taky doporučuju okouknout tipy Sandry Juto, švédské výtvarnice a blogerky, která teď v Berlíně žije: http://bit.ly/ksnc_berlin_sandra. Bon voyage a moc si to tam užij!

Lucie Konečná řekl(a)...

Skvělá je příručka, která vyšla v Reflexu "Berlín podle Jaroslava Rudiše" - spisovatel, který tam střídavě žije a píše, možná je to i někde ke stažení online. Za mě Café Cinema - Rosenthalerstr.39 - se starými filmovými plakáty, piánem a je tam večer natřískáno. Šťastnou cestu!

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuju za skvělé tipy!

levap řekl(a)...

Prikladam i ja par tipu:
Kolo je nejlespi dopravni prostredek na poznani Berlina.
K tomu je idealni aplikace do kapsy CityMaps2Go, kde se da stahnou offline mapa Berlina a v ni doplnovat bodiky s popisky mist, ktere nechcete minout.
Par overenych kavaren:
http://www.nofirenoglory.de/
http://barn.bigcartel.com/find-us
http://cafeckberlin.com/
http://www.bonanzacoffee.de/contacts/
Na ulici, kde se nachazi posledni Bonanza Coffee, je spousta peknych obchudku a sekacu, doporucuju Paul`s a nedaleko je i velky blesak hned vedle hriste, kde hraje o vikendu spousta kapel a poulicnich umelcu s prijemnym posezenim v trave.
Uzivejte Berlin, je hodne inspirativni a nezapomente si oddechnout v jednom s parku za Braniborskou branou :)

P.S.: Par fotek z lonska najdete na mem fotoblogu.

Gute nacht

Anonymní řekl(a)...

...a místní blešáky samozřejmě!

Klara řekl(a)...

Milá Soňo, z parků bych navštívila Britzer Garten, ještě by tam mohlo kvést pár rododendrónů. Výborné koláče mají tu: http://www.feinedahme.de, ale je to z centra Berlína trochu z ruky. Ráda vás čtu. Klára

hanele řekl(a)...

No a vzhledem k tomu, že jsme nestihly skoro nic ze zmíněných tipů, ptám se: kdy znovu? :) Díky, bylo to krásné!

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo, taky se směju, protože jsme to vzaly hodně volně.