středa 9. dubna 2014

,,Snažit se uchránit před zklamáním tím, že se nebudeme moc těšit....

....je podobné, jako když se snažíme radši se moc nezamilovat, když nevíme, jestli nás ten druhý bude chtít."

ŠŤASTNÝ BLOG  TREFA!



Raději budu občas zklamaná( a to si pište, že někdy jsem tak, že musím jít běhat na hodně dlouho), než ztratit schopnost  těšit se naplno.






3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Máte pravdu, souhlasím... Ochrana před zklamáním, to je blbost :-) Mi.

Unknown řekl(a)...

Tak když jsem to dnes na Šťastném blogu četla, úplně jsem si říkala, to jsem celá já.....Vždycky se těším jen tak ve skrytu duše, potichu pro sebe - neumím vyjít na ulici a na potkání hlásat co všechno mě tenhle rok čeká a ani to nechci umět. První pozitivní těhotenský test na mě vyloženě křičel:"Netěš se, je to ještě devět měsíců." Prolezla jsem takhle střední, maturu a vejšku. Nikdy jsem se radši netěšila a pokud sem něco prostě nedala nebo to nedopadlo, zklamání bylo, ale ne tak velké, protože jsem si celou dobu říkala že to nedám i když jsem byla našprtaná, připravená, zamilovaná:)
No a pokud to vyšlo o to větší radost jsem měla v ten daný okamžik a mám to tak se vším. Užívám až ten konkrétní moment a žiju přítomností....
Nikdy jsem nebyla moc plánovací typ a vždycky jsem si říkala, že je důležité si užívat to, co je teď a pokorně doufat, že budoucnost a nové zítřky jsou pozitivní a to těšení mi pak už nepříjde moc důležité, protože člověk by měl počítat i s tím, že se zklame, natluče si a že ne vždycky se všechno povede jak to máme v plánu.
Mějte se !
P.

Soňa Malinová řekl(a)...

A v to je to hezké, že každý/á přistupujeme k životu jinak.