pondělí 3. června 2013

Strana 40



Obvykle bývá na mých  narozeninách  povinný dress code. Letos jsem chtěla být  ušetřena velkých oslav, shánění kostýmu,  velkého počtu lidí.( tímto se omlouvám všem mým kamarádkám, které se v minulých letech zúčastnily a určitě se celý rok těšily na další oslavu). 

S Gabkou, Silvou a Hanele se znám tak dlouho, že už mě jen těžko něco překvapí. Máme se rády se všemi podivnostmi, občas si potřebujeme od sebe odpočinout, pořád si máme co říct. Své děti známe od porodnice . Gabka ve všem v předvoji... včetně prvního narozeného dítěte.

Stojím na chodbě na porodním. S pugétem. Je mi 22. Gabka na mě chrlí dojmy:,,Ten, kdo jde rodit po druhé, je masochista." Porodila pak ještě další tři:-)

G. se předevčírem nastěhovala do chalupy , kde není bojler, koupelna ani záchod. Bude pěstovat brambory, byliny a zavařovat kompoty. Nedávno si stloukla kompost z přepravních palet. K tomu slepice a králíci. Naše Gabka!

Hanele se stěhuje za měsíc do Prahy. Nějak tomu nemůžu uvěřit.

Ale zpátky k narozeninám. Dostala jsem krásný deštník, knihu, kterou jsem nedávno někomu koupila a sama jí chtěla,  od Hanele ručně vyráběný notes - Nejlepší knihy našeho života. 
Z každé doporučené knihy je otištěna 40 strana.(ano, souvislost s mým věkem). Je s podivem, kolik zajímavého se odehrává na čtyřicátých stranách. 
Dojatá.


To nelepší teprve přijde. Rozhodně.






13 komentářů:

Rosa řekl(a)...

Oj,
to je geniální!!!
Komu mám poslat prachy za autorská práva, ráda bych totéž stvořila svému muži?
Chytré, osobní, laskavé!
To chcu.

wlcice řekl(a)...

Všechno dobré do další dekády! :-)

Nápady jsou to úžasné!!! Mám se co učit ;-) Závidím! Miluju originální nápady a cením si vždy toho, že někomu stojím za tu námahu...

Soňa Malinová řekl(a)...

Autorka Hanele:-)

Věrka řekl(a)...

Krásné a originální.
A jinak dodatečně krásné narozeniny.
V.

Všednodennosti řekl(a)...

Krásné a originální!Také mám ráda, když někomu stojím za tu námahu, něco vymyslet!A tohle si musím pamatovat..s dovolením možná také použiji!Krásné narozeniny a krásný další život!

QualityDesign řekl(a)...

Mít čtyřicet je prostě báječné a každý další rok bude ještě úžasnější. Krásně si to užívej:-)

Helena Šilhánková řekl(a)...

Proč, proč, proč..? Proč jsem tenhle skvělý nápad neměla já?:)). Hanele obdiv, vám ať se v počtyřicítkové době líbí a daří.

Jana Burianová řekl(a)...

40?!? To není možný!

Marta řekl(a)...

To je fakt skvělej nápad! Přeju vše nejlepší!

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky všem za přání....40 je skvělý věk.Jen to číslo zní dost divně.

Jana řekl(a)...

Všechno nejlepší, Soňo! A nám sobecky přeju, ať nám stále děláte tak radost..... A nápad s knihama je úžasnej!

Barbora Grünwaldová řekl(a)...

Asi jsem divná, ale na 40 se "taky" těším! Mám pocit, že opravdu čím jsem starší, tím je to všechno jaksi lepší :-) A dárek je více než originální. Moc pěkné. Tak si ta krásná léta, Soňo, krásně užívejte!

Anonymní řekl(a)...

Taky gratuluji. Líbí se mi, jaké jste sluníčko. I když pro samou práci nevíte, kam dřív skočit, vždy jste pozitivní a laskavá ke druhým a ještě sepisujete blog.