úterý 25. června 2013

Po nocích...

...jsem celou zimu četla. ( Michal je skřivan, já sova) Jaro nebylo. V létě po večerech běhám kolem polí, v noci nakládám pec.
Na konci prázdnin mám vždycky pocit, že jsem čas totálně promrhala. Letos si napíšu seznam předsevzetí a opravdu... OPRAVDU po něm půjdu.

- každý den donutit Borka aspoň chvíli číst a napsat jeden diktát...já vím, je to hnusný, takhle týrat dítě o prázdninách, ale Borek vůbec nerozumí čtenému textu. Čte a neví co.
Posledně jsem chtěla , aby napsal vyjmenovaná slova po M. Vzpomněl si asi na 5 slov. Po M napsal všude měkké ,,i". Ta dááá.
- držet si svých 20 km týdně. Nesnažit se běhat více a rychleji. Výkon podávám v práci. Ve sportu nemusím. Běhám pro radost.
- odmontovat kuchyň a obložit si stěnu obkladačkami.Už 6 let mám holou stěnu. Dovedete si představit, jak ta stěna vypadá.
- zprovoznit webové stránky. Rok jsou nefukční. Bez redakčního systému, bez možnosti vkládání .








9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Netrápí Borka nějaká specifická porucha učení? To bych se spíš snažila sehnat radu od nějakého odborníka... Jak napravit a neudělat dítěti ze školy peklo. Ve školství se šetří, poradny tedy poruchy moc nechtějí uznávat. Je to velká škoda, metodika je výborně zpracovaná.... Eva

Soňa Malinová řekl(a)...

Byli jsme ve dvou poradnách.Źádná porucha.
Naštěstí se Borek učí se mnou rád. To jen mě někdy docházejí síly a fantazie.Těším se na prázdniny:-)

Anonymní řekl(a)...

Spojte se nějakou zkušenou kantorkou, nebo zapálenou studentkou pedagogiky a nechte se zasvětit do problému... Nakupte speciální pracovní sešity.. Chybí peníze, proto (nejen) ty lehčí formy poradny neuznají a dětem se nepomáhá...Metodiky ale existují a jsou skvělé!Je to na delší povídání.

Soňa Malinová řekl(a)...

A kde nakoupím speciální sešity? Ani nevím,po čem mám koukat? Budu ráda, když mi napíšete na e-mail info@malinadesign.com

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
syn má podobné problémy s češtinou, teď přechází z nižšího stupně ZŠ na vesnici na vyšší ve městě. Mám z toho trochu obavy... Jak ho o prázdninách alespoň trochu učit a nekazit je :-)? Hanule

Anonymní řekl(a)...

David hodně čte? A jaké knihy asi, mám syna (14 let), které knížky by jste mi pro něj doporučila?

Vysvědčení bude dobré? Dcera (13 let) na gymplu vyznamenání, takže to dobře zvládla, v té 7.tř/sekundě to byla tento rok makačka. U syna v 8.tř. bude pár trojek.

Veronika

Anonymní řekl(a)...

Já myslím, že nemá žádnou poruchu učení..jen chlapská roztržitost a zaujatost vyššími cíli, než jsou vyjm. slova. Můj syn je totéž... oni prostě zrajou jinak než holky,mnohem méně podléhají školnímu drilu a autoritám- ponechávají si mnohem víc kreativity a svobody...naštěstí. Myslím, že plán aspoň denně chvíli číst a občas diktát je fajn!!! Krásné léto!!! Sylvie

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky, Sylvo. Dnes jsme vymysleli motivační tabuku s odměnami.10, 20, 30 čtení. David se hned hlásil, že bude taky nahlas číst:-)

Unknown řekl(a)...

bude updatovaný web s tvojími prácami? teším sa.