čtvrtek 13. prosince 2012

Večírky - uf uf

Tento týden mám za sebou dvě Vánoční párty + jednu pracovní cestu do Pardubic + kontrola na endokrinologii.
Jeden večírek ještě v neděli. V sobotu Pecha Kucha Night v Gongu.
Borek je pořád doma. S výukou se střídáme s Alicí. Záleží, která z nás zrovna něco vyřizuje složitého.

Uf . Uf. Snažím se nepodlehnout stresu. Zatím se držím.

Štítná žláza se mi opět přehoupla do nefunkce. Vyfasovala jsem příbalový leták, aby jsem věděla , co mi vlastně je. Tedy: únava, zpomalené myšlení, nevýkonnost atd.
Jsem zvědavá na to, až se mi myšlení po lécích zrychlí:-). Výkonnost bych už radši nezvyšovala.



Během pracovní cesty jsem dočetla Sputnik, má láska. Kolem Murakamiho se vytvořila nějaká posvátná aura.Hlavně nekritizovat! Asi tomu vážně nerozumím, takže můj názor neberte vůbec vážně.
Podle mě první půlka je dost vleklá. Pokud se snaží být chvílemi vtipný, tak to tak nevyznívá. Víc mu jdou dramatické zápletky. Duchovní zápletka opět nechyběla, ale mám z toho smíšené pocity.
Nějak mu to celé nevěřím. Když si vzpomenu na knihu Jeden den, kde je stejné téma - nenaplněná láska, hned bych si jí přečetla znova. U Murakamiho stačilo jednou.
Nicméně. Některé pasáže jsou moc hezké a snad kvůli nim nelituju, že jsem knihu dočetla. 




(foto z pracovní cesty)


(Skákací origami žabky měly na Vánočním večírku velký ohlas. Všichni měli radost.)














12 komentářů:

S. řekl(a)...

proč by to mělo být vtipný..?

Soňa Malinová řekl(a)...

Nemusí, ale ať se o to nesnaží.Kniha od Soukupové ZMIZET je celá smutná, ale moc krásná.Ale jak říkám, já tomu nerozumím a píšu jen svůj dojem.

S. řekl(a)...

Mně se zase Zmizet vůbec nelíbila. A že se snaží být Murakami vtipný mi vůbec nepřišlo. Ale asi je to jako se vším, každýmu se líbí něco jinýho :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Přesně tak:-)

Lucie Konečná řekl(a)...

Murakamiho čtu, ale spíš se mi líbí ten styl než obsah - čím novější knížka, tím to (pro mě) více platí. Ad štítná žláza: Jsem na 2/3 maximální možné dávky substituce, teď jakoby pracuje správně, únava pořád šílená, kila navíc. Už několik let. :-(

Soňa Malinová řekl(a)...

Add štítná: Pred 15 lety jsem musela brát 9 prášků denně.Myslela jsem , že je po mě.Vážila jsem 47 kg a nemohla ani chodit.S tou únavou... chce to čas, než se tělo sebere.( někdy spím i po obědě :-)

Aranel řekl(a)...

Sputnik, má láska trochu zklamal i mě, a to jsem oddaná Murakamiho fanynka. Pro mě recyklované Norské dřevo, mrzelo mě to. Teď se klepu na tu jeho novinku a v mezičase, než ke mně připutuje, se probírám stránkami knížky o běhání.

Pondělí řekl(a)...

Já mám k Murakamimu takový zvláštní vztah. Kafka na pobřeží mě kdysi nadchnul. Od té doby mám potřebu od něj všechno přečíst, ale ne všechno je můj šálek kávy... Ale Ježíškovi jsem si o 1Q84 napsala. :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

jj. možná by neměl vydávat tak často knihy, chvíli neběhat a trochu žít.

vyzivovo řekl(a)...

Ad stitna zlaza - nedavno jsem cetla o hormonalni joze, primarne zamereno na zenske hormony, nicmene zveda udajne i produkci "stitnych" hormonu ... neslyseli jste uz o ni, o nekom, kdo vyzkousel? Mozna steblo pro nas tonouci. A nebo proste jen odpocinek u jogy:)
http://www.hormonalni-joga.cz/

hanele řekl(a)...

souhlasím, taky mě zklamala, vyvařené to bylo, ale je zajímavé sledovat, jak tahle kniha rozděluje Murakamiho přívržence :) Nejpovedenější mi nakonec připadal název ;)

Unknown řekl(a)...

christian louboutin shoes
patriots jersey
adidas neo
kobe 11
longchamp bags
nike roshe one
nike air zoom structure 19
lacoste online shop
michael kors outlet online
kyrie 3