pondělí 25. června 2012

Nomad design: Petr Skala(SKAKALA) a Martin Jedlička

 Po tomto víkendu jsem absolutně namotivovaná pracovně i duševně.
V sobotu jsme vyrazili na Czech press photo . V ZRNÍ , které je součástí galerie,  jsem koupila pár dárků. Pak přesun na výbornou grilovačku.( spolupracovníci mého muže na  projektu  http://festivalunited.cz/ ) Z dvaceti lidí jsem znala jen dva , ale seznamování mi nedělá problém.

Večer k nám dorazil Nomad design: Petr Skala www.skakala.cz (vlevo) + Martin Jedlička www.martin-jedlicka.cz.(vpravo)
O Petrovi jsem nedávno psala, jako o velkém talentu oblasti  vizuální tvorby. Minule jsem Vás nechtěně mystifikovala ohledně jeho orientace. Ale může si za to tak trochu sám:-).
Takže: má přítelkyni .
O Martinovi možná napíšu ještě zvlášť, protože jsem z něho byla stejně vykulená jako z Petra.
Ale teď o projektu .
Minulý týden jsem zahlédla na FB výzvu, že Nomad design věnuje jakékoliv grafické firmě 4 hodiny svého času a bude dělat pro ně cokoliv.. Workshop, konzultaci nebo klidně vyrobí jen vizitku. Zdarma.Vyhradili si na to celý týden. Kromě toho, to celé dokumentovali na kameru a záznam brzy uvidíte.(asi na FB).
Nejdřív to vypadalo, že u nás jen přespí.(Petra znám z minulého PKNO www.facebook.com/PechaKuchaNight ), ale nakonec i mně věnovali celé dopoledne.
Během dvaceti let jsem zažila dost workshopů, brainstormingů, koučingů v rámci neziskového sektoru, ale co se týká mé profese, tak asi nikdy. 
A hned taková nakládačka. V tom nejlepším slova smyslu. Co se týká webů, asi víc než jak by měly vypadat vizuálně, jsme řešili strukturu a rozčlenění. Co by tam mělo být a naopak, co musím zrušit.
Chystám se totiž oddělit mou práci od e-shopu, což jsem měla udělat už před třemi lety, ale pořád jsem se k tomu neměla. Takže portfolio jedny weby, e-shop druhé.
Druhá věc je logo maliny, které mě už delší dobu irituje. Příšerný font a příliš popisná malina. 
A znova. Nešlo o to, aby pro mě navrhli logo, ale spíš aby mě uvolnili z utkvělé představy a ukázali, kolika jinými směry by to mohlo jít.
Mimo jiné jsme díky rešerši našli nově vytvořené stránky jedné paní Malinové, kterou nenapadlo nic lepšího, než si dát stejný název Malinadesign, ale místo com je cz.
A jelikož se jedná o ne příliš vzdálený obor, tím víc se nestačím divit. Moje hloupost, že jsem nesledovala, kdy se tato doména uvolní. Ale asi zas tak moc mne to netrápí, když jsem si na to vzpomněla až během tohoto psaní.

Dnes večer si budu kreslit a hrát. Hrát a kreslit a nebudu myslet na to, že chci vidět výsledek.


7 komentářů:

hanele řekl(a)...

ty ses měla pěkně :) kluci jedni šikovní!

Soňa Malinová řekl(a)...

všichni tři zadaní:-)

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Andrea Tachezy řekl(a)...

Vždyť jsem ti to říkala, že malina nemusí být malina :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tvé návrhy se jim líbily Andreo.

Andrea Tachezy řekl(a)...

:-) mně taky

Anonymní řekl(a)...

V marianne bydlení takhle u jednoho stolku, co nabízíte v eshopu měli taky malinadesign.cz.Hned jsem ale zjistila, že to asi nebudou stránky, které hledám a celkem rychle jsem pak objevila ty správné a hlavně i váš blog:-)
zdraví Katka