sobota 23. června 2012

Jak si vybrat tu správnou slepici...


Minulou sobotu jsem ulehla venku na deku s tím, že si vlepím lístek na stranu, kdyby mě něco v časopisu zaujalo a chtěla se na to  kouknout později  ....
Časopis Venkov a Styl vyšel ze stejné redakce jako Marianne Bydlení a asi  proto jsem vlepovala štítky jak divá. Časopis je přesně pro typ jako jsem já. Z města, přestěhovaná do domku, zahrada, pole neorané a to ve všech směrech. 
Komu bych ho doporučila:
- koho zajímají bioprodukty . Určitě zajásá nad články o farmářích a tipech, kde si můžete sami nasbírat jahody.
- kdo koketuje se zahradničením a chovem. Bezva články o prasatech, ovcích, včelách. Bezva je na tom to, že to jsou příběhy lidí začátečníků  i těch co, co se tomu věnují po několik generací.. Je to hrozně nebezpečné číst, protože jak vidíte to krásně vymydlené selátko, máte pocit, že i vy by jste něco takového  zvládli.
- pro lidi, co i když se odstěhovali z města, nechtějí krnět, ba dokonce by rádi rozjeli něco pro obnovu venkova. Potom nad článkem ,,Jak založit knihovnu" kroutíte hlavou a  říkáte si: Proč mě to nenapadlo dřív!
- rozhovor s písničkářkou Karolínou Kamberskou Vás vyvede z iluze, že žít na venkově je to nelepší, co Vás v životě mohlo potkat.(mimochodem i její hudbu jsem kdysi vložila do sekce Muzika před půlnocí)
- a samozřejmě je to pro ženský, co mají občas záchvat koupit si do chalupy něco hezkého.Spousta odkazů na webové stránky nábytku, dekorací, duperelí, které nám dělají život hezčí.

S Hanele se netajíme tím, že dřív než si věnujeme knihu k narozeninám, Vánocům ...samy si jí nejdříve přečteme.Navrhuju to samé udělat s časákem. Jen se u toho nesmíte slintat radostí, mazat se Nubiánem a rozhazovat rukama, když před Vámi stojí kafe.










12 komentářů:

QualityDesign řekl(a)...

Tak v to nejsem sama...ráda podarovávám své blízké knihami a taky si je vždycky napřed přečtu. Sama sebe podezírám, že sobecky a vypočítavě rozdávám právě knihy, abych měla co číst:) Jo a venkov je všechno jiného, jen ne romantika, pozor na to :-)))

Lucie Konečná řekl(a)...

Zrovna jsem si dnes dopo tento časopis náhodou koupila. A jak to máš s těm,i lístečky? Každá barva je odkaz na něco jiného? Taky dávám lístečky, ale pak se v nich nemůžu nějak vyznat ... potřebovala bych radu.

Anonymní řekl(a)...

Hanele... co se nám s Hanele stalo, že už nebloguje, smím-li věděti? :)

Oringle řekl(a)...

Mám to s tímhle časopisem podobně. Jen nelepím lístečky, ale poté, co časopis obepluje celou rodinu, z něj vytrhám vše, co mě zaujalo a roztřídím do příslušných šanonů... Tento jsem si schovala celý... A ten krásný papír, na kterém je vytištěný...

Jana řekl(a)...

No teda! A já si vždycky myslela, že je eticky nepřípustné, dát někomu LEHCE očtenou knihu.:-) Takže pryč s předsudky, mám tu jednu moc zajímavou, co by úplně zbytečně ležela ladem až do Vánoc.:-)

Časopis není nic pro mě, jsem vidlák přesazený do města a vím, jak děsně ten slepičí výběh smrdí.

Jana Burianová řekl(a)...

Wow, hned si jdu časopis shánět - už mě totiž jednou napadlo založit knihovnu, jen jsem nevěděla jak, díky za tip.

Soňa Malinová řekl(a)...

Quality: já si taky moc nemaluju.Jsem šťastná,že bydlím dva kilometry od centra:-)
Lucie: Nejdřív v tom nějaký systém byl,ale pak mě to přestalo bavit a vlepovala jsem to nahodile:-)
Hanele žije a věřím,že se jednou k blogu vrátí.Jdeme tento týden na večeři, tak já jí to vyřídím jo.
Oringle: roztřizování do šanonů je nejvyšší level jak sbírat informace.Super.
Jani: Jdi do toho!add slépky: taky radši zajdu k sousedům pro vajíčka
Jani, pokud opravdu budeš zakládat knihovnu, všechno to dokumentuj a třeba pak o tvůj projekt bude mít zájem nějaký časopis a napíše o tom.

Emilka řekl(a)...

Venkov & styl je moc pěkný časopis, jen by se zahraniční LAND IDEE mohlo zlobit, jak krásně to Češi zase okopírovali. Nicméně zvědavost mi nedala a ráda si ho přečtu v češtině.
Ale s těmi barevnými lístky má časopis grády, jen co je pravda.

zmrzlinka řekl(a)...

Mala som časopis v ruke, ale zdá sa mi, že to je podobne ako s Marianne bydlení, pekné obrázky, sama reklama, ale text dosť slepičí, resp. praktik od fachu, (nie designer) by krútil hlavou. Napr. cool budky pre vtáčkov natreté ako všetko na bielo, super na skrášlenie záhrady, ale tuším, že budka pre vtákov by mala splynúť so stromom a byť nenápadná.
Alebo kreslo jednoducho pospájané z obľúbených lieskových bedničiek - krásne nafotené, romantické, ale neverím, že by hneď neprasklo, keby si tam niekto sadol, žiadne bočné a priečné konzoly.
Tak neviem, či by som akurát tejto redakcii verila čo sa týka hospodárstva, ale nafotené to majú pekne :-)
A tak si i ja ako spravny mestsky clovek každý mesiac Marianne Bydlení kupujem :-)

pavlina řekl(a)...

Dekuji vsem za uprimne komentare k novemu casopisu Venkov & styl. Neda mi to, abych na nektere nereagovala: ad obalka: nase vydavatelstiv je Burda Media, ktera v Nemecku vydava podobny magazin. I kdyz obsah je unikatni a postaveny trochu jinak, muzeme nektere clanky prebirat a naopak, Nemci meli uprimnou radost, ze se nam layout jejich obalek libil tak, ze jsme ji udelali podobnou, v ramci jednoho vydavatelstvi to neni nic spatneho.

ad slepice: pochazim z male vesnice z rodiny, ktera byla vzdy v zasobovani potravinami sobestacna, takze mozoly od obraceni sena, slepicaky na botach svatebcanu a podobne znam z vlastni zkusenosti. Prave proto je pro mne cesta zpet ke korenum velkym coming outem a tim neuprimnejsim, co jsem si po temer 30 letech v Praze musela priznat:)

Preji vsem, aby meli Venkov&styl radi stejne tak jako my!
Pavlina Blahotova
sefredaktorka

janavalachovicova řekl(a)...

jsem na ten casopis zdvedava! kupuju si tady cas od casu jednu z asi osmi dostupnych verzi (ruzna nemecka a jedno svycarske vydani) a casopisy si schovavam, moc me bavi. trochu se bojim toho, ze muj nazor bude podobny jako ten, co pise vyse "zmrzlinka", ale na soudy si pockam az ho uvidim osobne...

Emilka řekl(a)...

Vážená paní šéfredaktorko, děkuji za Váš komentář. Moc si vážím práce všech lidí, díky kterým se časopis objevil i v české verzi. Je to styl, který tady chyběl a kdybych si Land Idee náhodou měsíc předtím nekoupila, tak bych s Venkov & styl chodila snad i spát. Ale prožila jsem DEJA VU a proto to tak fantasticky nevidím. Nicméně vaše vydání se mi líbí a našla jsem tam spoustu zajímavého a inspirujícího, ale stojím si za svým. Časopis je nápadně podobný jinému a obsah zas tak unikátní není. Budu se moc těšit na tu chvíli, až zahraniční časopis převezme nějaký článek od časopisu českého.
Přeji hodně úspěchu, Emilie