sobota 21. dubna 2012

IKEA Hacker jak vyšitý



V pátek poslední  TV klapka a otázka.,, Z čeho máš ,Soňo, největší radost v ložnici?" A já řekla :,, Lampička.". To jsem celá já. Makám celý týden jako vůl, koordinuju renovaci  parket, nové elektro,  nábytek na míru, renovaci starých kusů a  pak řeknu - lampička.
Budiž, proč mi ta lampa tak utkvěla v paměti.
Protože ještě v pondělí, když jsme začali točit, jsem nevěděla, jakou lampu do pokoje dám.Večer jsme se sešly s Janou, abych jí předala podklady na vizualizaci a najednou to v hlavě bylo. Trapné je, že často mě něco napadne, aniž bych si řekla, že zkusím něco vymyslet, takže mám z toho pocit, že mi to spíš někdo natlačil do hlavy, než že je to můj návrh.
(Jako třeba  potisk na spodní prádlo, který  je ale  nepublikovatelný. Půjde to do soukromé sbírky)

Tááákže zpět k té lampě.
Co k tomu potřebujete.
1. Konzoli na podpěru police
Já jsem doma vyštrachala starší verzi, ale je to úplně jedno.Obě mají v sobě otvory, kterými protáhnete bužírku, drátek nebo plastovou stahovačku, kterou jsem měla taky doma.
EKBY VALTER Konzola IKEA Masivní dřevo, odolný přírodní materiál.


2. Stínítko


3.Kabel s vypínačem.
Byla bych nesmírně vděčná čtenářům elekrikářům, kdyby mi poslali tip, kde se  dá kabel sehnat. Já jsem zrušila jednu starou lampu, ale myslím, že většina z nás moc starých lamp nemá a kabel by si radši koupila.


Konzoli si můžete natřít na jakoukoliv barvu a nebo jí nechat v přírodním dřevu.


Jak je vidět hned na prvním obrázku, konzoli jsem pak přichytila klavírovým pantem s otáčivostí 180 stupňů na skříňku vedle postele. Lampa se dá natočit jak nad postel pro čtení a nebo nad pracovní stolek na psaní.





 O skříňce zítra.

Je pátek. Strhaná, neučasaná, rozmazané stíny až k uchu, ale happy.

A je víkend , Rodinné centrum pořádá Probouzení broučků. Přijďte !!Budu za barem . Uvařím Vám kafe nebo svařák.





11 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Soňo - ty nápady z ničeho nic, jsou ty geniální! Jako tento. Sranda za pár kaček, ale geniální...
Na kabely? Tak třeba k nám do Třince: http://www.acword.cz/portal/home/
Ale myslím, že i hobbymarkety je mají.

ttalbi/Táňa řekl(a)...

Soni ..gratuluji ..krásný nápad !!! ,který si od vás moc ráda půjčím???
(pokd to vám to nevadí)..tohle je ta nehezčí lampa co jsem poslední dobou viděla,připomíná mi trošku 60 sátá léta a navíc hodně muziky za pár kaček!! koukáme tady na to s mužem a jsme nadšeni :-)))))

Soňa Malinová řekl(a)...

Jee. Moc diky.

Soňa Malinová řekl(a)...

Táňo, jasně že můžeš.Miluju drevene lampy harmonikove z 60 let.

Anonymní řekl(a)...

naprosto úžasné, dost mi to přimomíná moje náhlé záchvaty, obvzláště elektrikářské :) ...na kabel já chodím do IKEA - HEMMA a k tomu si v elektru (nebo hobby marketu) koupím kolébkový vypínač a zástrčku (naposledy jsem tak zapojovala Vaši lampu). Akorát si člověk musí dát pozor, aby to nezapijil obráceně, investice i s kabelem cca 100kč. Hezký den, Pavla

Soňa Malinová řekl(a)...

No mě picne.Pavlo, smekam

janavalachovicova řekl(a)...

Soni presne tak, na kabely do hobby marketu - spojit zastcku na jednom konci, objimku na druhym a nekde v prostred vmezerit vypinac. Vyhoda je, ze kabely prodavaji na metry a nejsi omezena treba nesikovnou vzdalenosti zasuvky. Btw. ten Mawer se do zatisi taky pekne hodi! Tesim se na tenhle dil.

Anonymní řekl(a)...

Soňo, prohlížím lampu už asi pošesté a nemůžu se na ni vynadívat, nějakou takovou jsem si vždycky přála!!Takže příští týden asi vyrazím do Ikey a o víkendu se bude kutit:)Poradíte, kde sehnat klavírový pant?Ještě jednou díky za zhmotnění mého snu a hezkou neděli!Anna

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to mam fakt radost. Klavirak v jakémkoliv zelezarstvi.

Anonymní řekl(a)...

Skvělý nápad,jednoduše prostě a výsledek je absolutně bezkonkureční. Mimochodem moc hezký odstín na zdi. Je to nějaký určitý odtín nebo výtvor na místě? Ještě jednou velká poklona za skvělé řešení.

Soňa Malinová řekl(a)...

Dííík