pondělí 6. prosince 2010

Zmarchrob píše Tasemníkovi: Čas Vánoční

Drahý synovče.

Díky za Vánoční dar.
Upřímně, celé to tajtrlíkování kolem Vánoc mě nechává klidným. V posledním století je to přehlídka zářivých výloh, adventních věnců, které nikomu nic nepřipomínají, a adventní čas je bezezbytku zaplněný sháněním dárků a pečením cukroví.

A co teprve do omrzení omílané koledy! Já myslím, že můžeme být spokojeni. Oddělení mystifikace odvedlo skvělou práci. Pro romantické duše je připraven celý soubor pověr a tradic. Pro ty více materialistické typy jsou tu zlaté kreditní karty a když ne zlaté, tak aspoň ty debutové.
S chutí si zapěju 24.12 „Ježíšku, panáčku, nemá tě kdo kolébati...“

Ale konec srandy. Navzdory tomu všemu, co jsem doposud napsal, tak Elen má naprosto nevhodný plán. Objednala pro Helenu k Vánocům knihu ,,K jádru křesťanství“ od C.S.Lewise. .
http://www.knihkupectvi.biz/product_info.php?products_id=855



To je, hochu, špatné. Moc špatné. Tenhle týpek o nás napsal kdysi velmi pravdivou knihu Nebylo by to zas až tak hrozné, kdyby k tomu nepřidal smysl pro humor. Rázem je to přijatelné i pro ty, co se o duchovní věci nezajímají. Výše uvedený titul mi nic neříká, ale tuším nějakou podpásovku.
Elen se poslední dobou často modlí za svou přítelkyni. Já myslím, že je jí to prd platný. Kamarádka leží v komatu a jestli jí něco pomůže, je to odpojení od přístrojů. Budiž jí duše těžká.

Add Helenino těhotenství. Obavy a úzkost je vhodný způsob, jak Heleně k těhotenství pogratulovat. Ty jsi vždycky věděl, co se sluší a patří. Pravý gentleman.


A nakonec jeden postřeh. Večer jsem šel vedle nějakého člověka.Všude kolem něho byl ten jiskřivý bílý bordel. To křupání pod nohama, čerstvý vzduch a ticho v něm navozovaly posvátný pocit. A v zápětí ho napadlo, že všechno to honění, práce a kariéra je marnost nad marnost, že vlastně nikdy nebude úplně šťastnej a že snad musí být něco víc…
Trochu zvolnil a udělal si sněhovou kouli. Pak tam stál jak trotl a v duchu si pohrával s myšlenkou, že by se zkusil modlit. Řeknu ti, málem mě trefil šlak. Okamžitě jsem mu řekl, že je jen hrozně přepracovanej a že to, co mu skutečně pomůže je, aby šel domů, dal si sklenku vína a nemyslel na blbosti. Žahnul celý litr. Ale bylo to o fous.

Tvůj strýc

6 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

krásná fotka. A Přeji co nejvíce pohodový (před)vánoční čas
Janka

Mirjanka řekl(a)...

hltám každý řádek a modlím se, aby se našel sponzor, který zacvaká konečně vydání "vaší" korespondence :))) To by byl panečku dárek k Vánocům...strýček by puknul zlostí:)

Soňa řekl(a)...

Já pevně doufám,že HANELE vydá svou samostatnou knihu,ať bude o čemkoliv. A Dopisy? Ty píšeme jen tak z hecu.V lednu to bude rok, co jsem Tasemníkovi napsala první dopis.

Compton Computers řekl(a)...


It is easy to understand, detailed and meticulous! I have had a lot of harvest after watching this article from you! I feel it interesting, your post gave me a new perspective! I have read many other articles about the same topic, but your article convinced me! I hope you continue to have high quality articles like this to share with everyone!

Data Center Design
Storage Solution
Data security solution
Surveillance Solutions
Bussiness Server Solutions

Aar Education Pvt Ltd. řekl(a)...

Study MBBS in Abroad
Bogomolets National Medical University
admission in Abroad for MBBS
MBBS Admission Abroad
MBBS Admission Abroad Consultants in Delhi

Roksy řekl(a)...

Nice blog..
Mobile Repairing Course in Delhi

mobile repairing institute in delhi

mobile repairing traning in delhi