pondělí 27. prosince 2010

Dárky

Smoljaka jsem nejdříve koupila pro bratra, ale pak jsem zaběhla do knihy znova, protože i tchánovi by se to snad mohlo líbit. Po přečtení říkám . Rozhodně ! Nečekejte stokrát omílané otázky,, Jak jste založili divadlo ? "( i když pár otázek na divadlo je zodpovězeno).Rozhovor dělá mladá právnička,která pracovala u Evropského soudu. Dává chvílemi velmi nepříjemné otázky (př: proč podepsal antichartu) a odpovědi ne vždy vrhají na Smoljaka dobré světlo.Říká se :O mrtvých jen dobře,ale dovolím si říct, že některé odpovědi mě rozčílily. Naštěstí většina knihy je dialog dvou velmi vzdělaných lidí, probírající domácí politickou scénu i tu Evropskou. Rozebírají smysl života, etiku, a témata, která by jste od rozhovoru s režisérem a hercem prvotně nečekali.
Už dlouho jsem nečetla knihu, která ve mě zanechla určité poselství , aniž by bylo její snahou poučovat. Po Vánocích si ji jdu koupit taky.

Největší hodnotu mají dárky rukodělné. Líbí se mi barevnost, kterou užíval i Van Gogh. Nezvyklé fialové stíny na skleněném džbánu. Moc díky Davíde.

2 komentáře:

evinka řekl(a)...

Týjo. Máš fakt nadaný děti!:)

Soňa řekl(a)...

Jo, hlavně na blbosti:-)))