úterý 2. března 2010

Pomalý návrat do normálního života aneb Nedělní příloha 5.

Vyšťávená z Pragointeriéru jsem tvrdě začala pracovat na zvýšení své váhy.Každý večer, ještě před spaním, zakysaná smetana s cukrem a piškoty.
K tomu noviny - jak ten můj chachar bude za 9 let maturovat nepíšou.
Káva -když se jí prolíváte od rána do večera, přestane mít jakékoliv povzbuzující účinky , jen co dvě hodiny máte neodbytný pocit, že vám něco chybí.
Mobil- volám kamarádkám a rodině, aby věděli, že jsem na ně nezapomněla.

Dokonce i na Zmarchroba došlo. Asi tak jako každá národnost momentálně má pocit, že film Avatar je o nich, tak možná už teď se někteří zlobí, proč právě je si bereme do......úst.
Není to o Vás drazí blízcí, ale pokud se v tom necházíte, taky dobře.

Od posledního dopisu od Tasemníka jsem zkusila párkrát vypnout na odpoledne počítač. Bylo to těžké. Jak jsem bez něj mohla žít 33 let? !!

Drahý synovče,

strategie povrchnosti se mi velice zamlouvá. Ač se oba v korespondenci obratně vyhýbáme jménům tvých svěřenců, je třeba je začít nazývat jménem. Oba víme, že Helena a Martin jsou jména, která mají stovky jiných lidí a kdyby bylo na nás, dali bychom jim přiléhavější jména - třeba Koketa a Chciúspěch - ale pro pořádek zůstaneme u jejich nudných , nicneříkajících jmen.

Tak Helena by chtěla dítě?! To jsem zvědavý , s kým ho nakonec bude mít:-)) Všiml sis toho jejího věčného koketování s kolegy? I když je to zatím nevinný flirt, je to slabina , s kterou se dá pracovat. Tak za prvé, je nutné ji přesvědčit, že na tom nic není. Že ona má vše pod kontrolou a pevně miluje svého Martina. Co na tom, že její objekty laškování mají nasazeného brouka do hlavy a jsou mírně vyvedeni z míry .Evidentně jí to dělá dobře. Zjisti, jaký to má původ. Zda je to výchovou , komplexem, či dokazováním si toho, že je stále žádoucí .Zdroje původu pak vyživuj všemožnými způsoby. Vždyť si na to studoval!

Zaměř se , prosím , i na její kolegyni Elen. Něco mi na ní nehraje. Hlásí se k víře, ale nemá potřebu to hned někomu vytrubovat. Buď patří ke skupině křesťanů, co berou víru , jako životní flozofii, ale ve skutečnosti to nemá dopad na její život a nebo , a to by bylo nemilé, patří k těm, co berou víru velice vážně, ale více než slovy přesvědčují skutky. Taková osoba pak , pro nás v absolutně nevhodný okamžit, řekne jen pár slov a slova zapadají hluboko do těch jejich překrvených svalů s aortou. Pamatuj si, že TIHLE jsou jednou z nejhrozivějších zbraní Nepřítele. Je to hnus, hnus, hnus.
Miluji křesťany , co mají plnou hubu žvástů a skutek utek. Kéž by k nim Elen taky patřila!

A Martin? Bodejť by dítě chtěl ! Je tak posedlý svou prací, že dítě by se do jeho plánu na cestě za úspěchem nevešlo. Bylo od tebe mazané naservírovat mu několik děsivých historek kamaráda o bezesných nocích, o ztrátě zájmu o sex ze strany partnerky a rozkydlých tvarech po porodu. Líbí se mi, že nic neponecháš náhodě a své plány vždy jistíš ze dvou stran. Jsem na tebe pyšný.

Nakonec přidám jen doplňující poznámky týkající se úspěchu. Mít touhu být úspěšný, kupodivu nemusí mít zkázonosný výsledek. Znám dokonce několik lidí, co mají vysoké ambice ,ale bohužel to není jejich smysl života. Nechtějí být nejlepší, ale dělat věci nejlépe jak umí.
Můžem si pogratulovat, že Martin tento princit nepochopil a úspěch má silně propojený s vědomím vlastní hodnoty a identity. Cokoliv ohrožuje jeho úspěch, ohrožuje to i jeho samotného.Pro úspěch udělá cokoliv, jen aby měl pevnou půdu pod nohama.
Bylo by pěkné, kdyby jsi ho ještě přesvědčil, že i láska jeho ženy závisí na tom, zda bude úspěšný nebo ne. To by bylo bezesných nocí! :-)))
Jen ať se nikdy nedozví, že na něj myslí náš Nepřítel, jako na vzácného a milovaného syna , nehledě na výsledky či zásluhy!

Tvůj strýc
Zmarchrob

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Výborné, autorská dvojice, výborné, lepší a lepší... mráz mi běhal po zádech. Díky!

Soňa řekl(a)...

Díky.Díky.Snad se to líbí lidem na všech stupních víry či nevíry v Nepřítele.Jsem tak dlouho v táboře Nepřítele,že je těžké mít nadhled.

Ene řekl(a)...

Hrozna provokace, ja uz tu nekolikaty den po sobe zase slintam nad prvni fotkou, co mi to delate! :)) Dejte uz prosim novy prispevek :D