neděle 24. ledna 2010

Nedělní příloha blogu část 1.

Nedělní přílohu bych ráda zaměřila na téma duchovní. Doufám, že to bude pro Vás náhled neotřelý (stejně jako toto pojetí kostela) a vtipný (protože humoru nikdy není dost).
V mém pofilu je uvedená oblíbená kniha Rady zkušeného ďábla. C.S.Lewis, dobrý přítel autora Pána prstenů , během druhé světové války psal sloupky do novin The Quardian . Sám autor o sloupcích píše. ,,Recence byly buď pochvalné, nebo plné toho druhu hněvu, který autorovi říká,že se trefil do černého".
Už dlouhou dobu myslím na pokračování. Což je troufalost nehorázná. Za prvé jsem schopná v jedné jediné větě udělat 4 pravopisné chyby a za druhé , má slovní zásoba se s věkem spíše zúžuje než rozšiřuje. Proto pevně doufám, že můj první dopis bude hozená rukavice pro Hanele. Já, coby Zmarchrob píšu Tasemníkovi a jsem napjatá, co mi odepíše.
Je docela možné, že nedělní příloha rychle zanikne, jak rychle vznikla. Uvidíme...


Drahý Tasemníku.

už to vypadalo , že jsi na věčnost upadl do zapomnění , ale díky mé přímluvě ti byla po letech přidělena lidská duše. Respektive, abych byl přesný, jde o manželský pár. Po té, co jsi posledně zvoral všechno, co se dá, budeme raději v častějším kontaktu a mé rady si skutečně vezmeš k srdci. Nedělej nic , co by se v danou chvíli mohlo zdát jako výborný nápad , bez konzultace se mnou.
Dříve než tě zpravím o podrobnostech, je třaba tě zasvětit do tajů 21 století.
Tak především, doba se natolik změnila, že metody a nástroje, které kdysi fungovaly , vzaly za své, za to přišly nové technologie (ano ,i toto slovo je nové), které s oblibou využíváme ve svůj prospěch. Tak například mobilní telefony . Slouží lidem k rychlejší komunikaci. S politováním musím říci , že díky nim bylo zachráněno nemalé množství lidí, kteří by jinak byli už v našem pevném sepětí. Na druhou stranu se nám podařilo lidem vnutit nutkání telefonovat téměř celý den. Díky telefonování se jim krátí čas na skutečný život, odpočinek a přemýšlení. Také jsme zaznamenali několik mylně odeslaných SMS (rozuměj - něco jako turbo telegram), které původně patřily milenkám, ale díky naší dovednosti, byly odeslány manželkám.Tuto zvláštní schopnost mírně zmást odesilatele,těsně před odesláním, je třeba trénovat. Jen pár kolegů ovládá tento um. Výsledky jsou famózní a velmi destruktivní. Což nás samozřejmě těší. Je to krásná třešnička na dortu za dobře odvedenou prací.

Promiň,ale budu muset končit. Můj pacient si vypnul televizi a nudí se. Nerad bych , aby jeho myšlenky měly prostor se zamyslet nad smyslem tohoto dne, natož života.

Ozvi se
Líbá tě tvůj strýc
Zmarchrob

4 komentáře:

Ž. řekl(a)...

skvělé... už se těším na další "dopis". !

Anonymní řekl(a)...

není omylem poslaná sms manželce zásahem spíš z druhé strany?

Asi jak kdy.

Michaela

Soňa řekl(a)...

Vlastně taky může.Zmarchrobova práce je spíš,aby si lidi zahýbali.

Jana řekl(a)...

Páni! Román na pokračování! Jsem moc moc moc zvědavá, co přijde. Zmarchrob zasvěcuje hezky.:-)