neděle 31. ledna 2010

Nedělní příloha blogu - část II.

Jak jsem minule avizovala, dopis od Tasemníka dorazil. Záměrně jsme si s Hanele neřekly, kam se tento příběh bude ubírat. O to mě to více baví.


Drahý Zmarchrobe,

doufal jsem celá desetiletí, že mi bude navrácena důvěra a nyní jsem se konečně dočkal. Jsem nadšen, že supervizi máš na starost ty, můj neoblíbenější příbuzný, ze všech z nás nejproklatěji neústupný a úskočný.
Snažil jsem se léta suspenze naplnit plnohodnotým studiem, prošel jsem, v kontextu svého jména, několika prestižními univerzitami jako parazit zoufalých duší, které byly získány pro naše účely a které jsou pevně zabezpečeny, aby nedohlédly za brány svého egoismu a narcismu. A musím přiznat, cítím se pln! Věnoval jsem se historii filozofie, přečetl jsem Homéra, Tolstoje, Prouda a jiné ,, velikány" , kteří dle mého nebyli zrovna mistři zkratky. Neopoměl jsem projít sekcí andragogiky, sexuologie ( byl jsem pobaven přívalem informací a kolotočářských obrázků), ale také informační technologie, neboť se zdá , že bez nich si sami komplikujeme svou misi.
Děkuji Ti za vstupní přednášku z tohoto oboru, věřím, že teorii mám zvládnutou a budu rád , když mě zasvětíš do praktického využití virtuálních sfér, protože se zdá, že partnerský pár, který mi byl svěřen, žije polovinu svého času s prsty přilepenými na klávesnici nebo s mobilním telefonem u ucha.
V seznamovacím týdnu jsem propadl představě, že tahle dvojice se musí zákonitě rozejít po mém jednoduchém zásahu, protože i bez mého přičinění se zdáli být odloučeni a rozděleni poklopy svých notebooků. Po několika dnech bedlivého sledování, pročítání korespondence ( e- mailů) a rozhovorů na skype či icq jsem s nelibostí musel konstatovat, že tato dvojice nemá v komunikaci takové slabiny , v jaké jsem doufal. Jsem však konsternovaný možnostmi, které tyto moderní technologie skýtají.
Pevně věřím, že naplním Tvá očekávání a nebudu příčinou dalekosáhlých ztrát jako minule. Byl jsem mladý , nadutý a opovrhnul jsem radami starších.
Budu bedlivě vyhlížet dalších zpráv.
V mezičase se pokusím blíže seznámit se zvyklostmi mého páru.

V úctě
Tvůj Tasemník

Žádné komentáře: