pátek 1. ledna 2010

Bylo co slavit

Silvestr začal skvělou novinou - paní domácí je těhotná. Ne já, ale Marzi. Kdybych to byla já,tak už to tak báječná novina není. Naše rodina má porodní bolesti s kavárnou. Některé fotografie zděsí, jiné povzbudí. Mě se zdá, že už jsme skoro hotoví. Představte desetičlennou úklidovou četu, která shrne všechen čurbes z podlahy.Položí se koberec, pak naběhnu s Hanele a přetlak nápadů umístíme do prostoru.
Třikrát jsme změnily výzdobu. Poslední verze výzdoby baru by mohla být tato a nebo za tři dny to bude zase něco jiného.


Původně jsem chtěla zrekapitulovat minulý rok, ale pak jsem si přečela poslední příspěvek od Hanele a lépe bych to nenapsala.
Jen mé děti jsou ve vývoji někde jinde.Náš Boreček nejen mluví, ale trochu čte a počítá. Je pořád strašně moc milý a myslím, že mu to vydrží ještě hodně,hodně dlouho.David si nechal narůst vlasy a oblečení začalo být stejně dobrý dárek jako Lego. Slovní spojení:,,To je hustý" ,,Můžu na počítač " a ,, Mám hlad" se opakuje několikrát denně.
Můj muž trochu zhubnul, má nový svetr , moc mu to sluší, stal se pastorem církve a zdá se, že už nemá bloklá záda.
U sebe i u kamarádek , coby nastoupivší do pracovního procesu, pozoruji změnu priorit a frekvence návštěvnosti. Trochu se zadostiučiněním si říkám, že konečně ví, jaké to je pendlovat mezi prací , domácností, dětmi a charitativními projekty. Vídáme se málo, ale řekneme si více podstatného.
Letos se mi taky rozmělnilo zaměstnání. 17 let bylo jasné,že jsem keramička. Minulý rok spíš designérka, výtvarnice , návrhářka, balička balíků, majitelka internetového obchodu, manažerka. Budu se muset rozhodnout, čím chci být. Skoro jako na základní škole:-)))
Přeji Vám,aby příští Silvestr bylo co slavit. Možnosti volby, kudy v životě chcete jít. A jak řekl v páteční příloze Lidových novin Tomáš Halík:,, Nechlácholme se slovy- Nemám se z čeho zpovídat, nikomu jsem neublížil - ale neopomíjejme příležitosti ke konání dobrých věcí".

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

taková úžasná zpráva o Marzi, tak ať vše dobře dopadne.
A k výběru práce ti přeji moudrost, jsi mnohotranná :)cimi

Andrea Tachezy řekl(a)...

Ahoj Soňo - krásný, šťastný, veselý, úspěšný......2010!

spoon řekl(a)...

to je krasny! ten design je inspirace nebo uz hotova vec? kazdopadne drzim palce!

Soňa řekl(a)...

spoon:Je to jen inspirace,ale chceme mít to taky tak krásné.
andrea: díky,díky.Tvé grafiky budou mít reprízu za týden v Tv v Bydlení je hra!