pondělí 27. února 2023

Pondělí

 Pondělí.  ( 20.2.) Navrhuju od šesti ráno ( D. šel plavat ). Dořešila  jsem  elektro ve dvou domácnostech. 

Je to tak úlevné. Celý den být doma, práce nijak složitá. Žádný stres.

Pane jo, už je neděle.

Ve čtvrtek jsme to vzali na otočku na vernisáž  Zbyňka Sedleckého . Galerie narvaná. Krátký, srozumitelný úvod od kurátora Patra Vaňouse. 

Myslíte, že jsme přijali pozvání na after party do krásné asijské restaurace? Ne.  Jiní by to vzali jako příležitost se seznámit s novými lidmi, my to bereme jako událost, kde se určitě budeme cítit trapně.

A přitom, by to mohl být fajn večer....




...
V pátek se mi bolení hlavy přesunulo do kořenu nosu a klasicky do levé půlky obličeje. V sobotu jsem si řekla, že to rozplavu. (třeba to je tentokrát od krční páteře) Ze soboty na neděli už jsem se klepala bolestí ( s valetolem a brufenem)   Nikdy by mě nenapadlo, že s tím dokážu žít už skoro deset let. Stačí trochu průvan, klimatizace v autě nebo vítr do očí a mám zaděláno na problém.  Neděle ráno. Jako mávnutím proutku je to lepší. Jedu s klienty obhlídnout stavbu a probrat se zedníkem detaily. Beru si s sebou všechna možná analgetika a nemusím je použít. Sláva. Nicméně i tak jsem rozhodnutá znovu obtěžovat lékaře, ať se mnou něco dělají. Možná by bylo lepší tentokrát se tvářit méně statečně. Dokonce jsem se objednala na akupunkturu.  Tolik ze seniorského okénka.


Pohled z obýváku do kuchyně.


Pokoj pro dceru.

...
A je tu další pondělí. Jdu nabalit objednávky na keramiku. 

4 komentáře:

tualkraplak řekl(a)...

Dobrý den, Soni. S tou bolestí je mi to líto, strašně to mění člověka, je těžké s tím "vycházet" ....měla jsem též rok bolesti půlky obličeje, bylo to na kulku, každý den třeba osm hodin bolesti a pak menší, silnější. Přišli mi na to, že je to od trapézů, záda. Pak přišla RHC, jak do toho sáhli, bylo jasné, že od trapézů, páč to zesílilo, ale po měsíci nastal klid a bolest se již nevrátila. Úplně jsem zas ožila. Přeji Vám, ať se to vyřeší, mne pomohla doktorka fyzioterapie a následné RHC a domácí cvičení. Vždy to byla jen půlka obličeje. Navštívila jsem i neurologii, už tam mi ukázali cviky obličejové. Pomohly fakt až ty RHC. A právě to ofouknutí též nesmím dovolit. Hezké dny. Kristina

Soňa Malinová řekl(a)...

Určitě se zaměřím i RHC. Díky za osobní zkušenost.

Anonymní řekl(a)...

Soni, nemohu sedět ani zády k oknu s otevřenou větračkou, byť v létě je teplo a ani, kdyby na mne foukala klimatizace v autě. To by byl konec. Na krku nosím nákrčník z kusu pletáže i v létě s bavlněným tričkem. Zdraví Iwka

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to mám pěkné vyhlídky.