úterý 4. října 2022

Ustoupit do pozadí...

...netlačit na pilu, nechat věci plynout, moc se nežrat.

 Laozi/ Lao - c' . Kniha, která se dá číst celý život. Po Bibli nejpřekládanější kniha na světě. Vydání s ilustracemi Karla Malicha jsem během nemoci znovu vytáhla.

Už se cítím téměř fit. Těším se na Design blok. Ubytování u  Evy ( studovaly jsme spolu střední) . Dilema co na sebe, abych nebyla úplně za vidláka. Obávám se, že opět zvítězí pohodlí. Ono je to ve finále stejně fuk. Pokud potkáte v pátek, v sobotu nebo neděli někoho, kdo mi je podobný, tak to jsem já. 

.....
Zítra mě Borek ostříhá. 
David, jak dělá ve stavebnictví, sehnal kamaráda na  pohledový beton do garáže za skvělou cenu.
Benefity, když už jsou kluci dospělí. 








....

Každý rok sbírám jablka dva měsíce v kuse, pak s tím jedu do moštárny a nakonec to rozdám, protože kdo by se zavařoval se sto litry moštu. Ale letos !

Dáša mi poradila moštárnu, která mošt pasterizuje a vydrží ve vacích dva roky. Vaky mají  výčepní kohoutek. Něco jsem dala příbuzným, ale i tak jsme zásobení na celou zimu.

Dáši, ty jsi poklad. Moc děkuju. 



6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

JAk moudré. Jen škoda, že kniha se nedá sehnat, alespoň mně se to již delší dobu nedaří. MOnika

Soňa Malinová řekl(a)...

Není to sice vydání s Malichem, ale od stejného vydavatele.
https://knihobot.cz/b/1828182?gclid=Cj0KCQjw1vSZBhDuARIsAKZlijQ37ybJlrKj8y-qb-Ard7dfHv-UjJEzQjLS9KN_WDhBwmLU0JsI-iEaAsl0EALw_wcB

Veronika Kvíčalová řekl(a)...

Soňo, myslíte, že by jste se mohla podělit o kontakt na moštárnu? Máme 4 staré jabloně každoročně obsypané jabĺčky a toto se mi zdá super. Moc děkuji a přeji krásné dny VK

Soňa Malinová řekl(a)...

Určitě. Je to Moštárna Petrovice u Karviné.
http://palenicepetrovice.cz/

Zuza řekl(a)...

Ta moštárna je super tip. Můžu se Soni zeptat na cenu za litr? Jestli se nám to z Opavy vyplatí.. Letos je opravdu nadúroda a tohle by bylo úplně parádní.
Děkuji. Zuza

Soňa Malinová řekl(a)...

Myslím, že 17 korun. Vaky jsou po 10 litrech.