pondělí 17. října 2022

Postupujeme




Bydlení pro imobilní rodiče z původní restaurace má za sebou hrubou stavbu.




Vytvořily se dvě samostatné místnosti ( odhlučněné, kvůli hlasité televizi), bezbariérová koupelna, zázemí pro pečovatelku a mini kuchyň. Podlahové topení, dubové dveře, křišťálové lustry od Preciosa.
Na zemi bude kvůli bezpečnosti a hygieně marmoleum.  Byla by krásná podlaha dřevěná , ale design by nikdy neměl převýšit bezpečí. 



Vybrala jsem tapety s květinovým vzorem.


K tomu červená komoda na oživení. 

...


Zakázky jsou  hodně různorodé. Měšťanský byt 400 let starý, secesní dům, byt v sorela zástavbě, novostavby, dům z padesátých let. 

                                                                                 ...
O víkendu scuk v naší klasické sestavě. Silva, Gabka, Monika a já. 
Monika donesla ingredience na salát a udělala nám malé show. Je to dobrý. Ještě pořád se umíme hodně nahlas smát.






6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, Soňo, bydlení pro seniory vytvořené z prostoru, přímo přístupného z ulice, to mne zaujalo. Vstupní dveře budou ty hlavní prosklené, které vedou do ulice? Ty bude asi nutné nějak izolovat (v restauracích dveřmi často pěkně táhne)? A čiré prosklené nejspíš nezůstanou, to by bylo na obyvatele vidět jak do akvária - tam bude mléčné sklo nebo jiné řešení, nebo se počítá s nějakým zádveřím? Prostor neuvěřitelně prokoukl. Zajímalo by mne také, jak jste kromě stropních lustrů vyřešila dostatek světla - prostor se mi zdá tmavý pro celodenní pobývání (pokud by tam byla restaurace, tam člověk nesedí tak dlouho, aby mu denní světlo nechybělo), má kromě vstupního prosklení ještě jiný, přirozený zdroj světla? Možná jen není na fotkách vidět - na jedné z nich probleskuje vzadu cosi jako malé okénko. Když si k tomu představím ještě poměrně tmavou tapetu...
Děkuji za doplnění, Lea

Soňa Malinová řekl(a)...

Ano, je to tak, že jsme u vstupu vytvořili další dveře a vznikla předsíňka, aby nefoukalo od cesty. S tím denním světlem je to boj, ale pořád lepší než šoupnout rodiče do domu s pečovatelskou službou. Přidali jsme několik malých světýlek. Myslím, že nakonec to bude fajn, když uvidí nějaký venkovní ruch a zároveň budou mít rodinu o patro výš. Na večer se zatáhnou závěsy.

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za odpověď, mít rodiče doma je rozhodně lepší, myslím, že se málo mluví o tom, že je to logické pokračování života. Jsem ráda, že mé děti mají možnost být s generací svých prarodičů denně v kontaktu a vidí, jak v životě sice ubývají síly, ale lze tomu přizpůsobit životní tempo a duševní elán lze zachovat (pokud ho nevezme nějaká nemoc). Když jsou k tomu navíc prostory... Taky mě napadlo, že možná těchto rekonstrukcí podloubí přibude, když vidím, jak zavírají restaurace jedna za druhou :-(. L.

IK řekl(a)...

Soni, uplne jsem se bala zeptat na to same… bala bych se chladu, ale u Vas mivam pocit ze myslite na kazdy detail, takze i to teplo bude!

Kdysi jsem asi v Marriane B. videla byt udeleny z byvaleho obchodu, nekde v Praze… a vite co? Byla to pecka!

Mejte se krasne a delte se s nami o to!
IK

Soňa Malinová řekl(a)...

Nesmíte se bát zeptat a nebo oponovat. Když je formou, která neuráží, nezesměšňuje, tak to moc vítám. I ty opačné názory mě zajímají.

Soňa Malinová řekl(a)...

Leo, my jsme taky dům opravovali už s tím, že bude u nás někdo v budoucnu bydlet a zároveň bude mít soukromí. Teď tu část okupuje Borek. Má svoji koupelnu a hned vedle kuchyň ( důležitá je hlavně ta lednička:)). Věřím tomu, že by daleko víc rodin mělo u sebe rodiče nebo prarodiče, ale bytové podmínky jsou složité.