úterý 16. listopadu 2021

Víkend s velkým V

 Celé dva dny jsem neotevřela počítač. Ne že by nebylo co dělat, ale nic nebylo tak akutní. Vzbuzená až v osm ráno ( obvykle se budím kolem půl páté).

D. udělal snídani.  

Celé dopoledne jsem si četla ,,Umění sbírat umění " od Michala Třeštíka. Nedávám ani odkaz, protože je beznadějně vyprodaná. Já ji mám půjčenou z knihovny a řeknu vám, že už dlouho jsem nečetla tak obohacující knihu. 

Nechystám se být sběratel umění. Řadím se spíš do skupiny milovníků umění. 

vsuvka: Milovník umění má doma několik obrazů, grafik, ale není to sbírka. Sbírka je, když má někdo pět obrazů od jednoho autora nebo sbírá nějaké téma , druh ( jako třeba Lucie ozdoby) nebo kubistickou keramiku, malířky první poloviny 20. století atd atd . Sbírku si sběratel cíleně utváří podle tématu, který si zvolil. 

Přesto mě kniha nesmírně bavila. Jednak pro vtipné popisy pocitů sběratele, tak i pro velmi jednoduché příměry vysvětlující složité pojmy. 

V neděli focení výstavy. I mě blejskli.



Vendy mě umí vyfotit bez úprav.  















5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Za prvé, strašně Ti to Soni sluší.. momentky super, mikádo wau. Za druhé, od Třeštíka jsem něco četla, ale nelíbilo.. tak zkusím v knihovně tohle. Jsem totiž sběrač :))), ne sběratel. Kdybych neměla silný morál, tak mám barák plný věcí. štěstí je, že sbírám věci kolem první republiky a sakrální předměty a obrazy... Zvlášť miluju anděly strážné. Takže neberu všechno..měj se hezky, Lenka z Ovy.

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak Leni, před čtením si schovej kreditku a peněženku. Protože píše s takovým nadšením, že budeš chtít dokupovat.

Lucy.lxv řekl(a)...

Skvělá kniha, taky mě nadchla! A podobný dojem zanechala taky kniha "Umění jako terapie" od Alaina de Bottona. Doporučuji.

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji za tip!

Mrs. McCarthy Juan řekl(a)...


IF YOU NEED A LOAN NOW EMAIL CONTACT drbenjaminfinance@gmail.com




TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $520,000.00 FROM A RELIABLE AND TRUSTED LOAN COMPANY. IF YOU NEED A LOAN NOW EMAIL CONTACT drbenjaminfinance@gmail.com

Hello, I'm here to testify of how i got my loan from BENJAMIN LOAN FINANCE(drbenjaminfinance@gmail.com) I don't know if you are in need of an urgent loan to pay bills, start business or build a house, they offer all kinds of loan. So feel free to contact Dr. Benjamin Owen he holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly without cost/stress via Email: drbenjaminfinance@gmail.com